Русофилът Юрий Борисов, който осъди МВР: Въпросите, които ми задаваха следователите, бяха от публикация в медия

05.03.2020 / 08:28 3

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Бившият гл. редактор на вестник "Дума" Юрий Борисов смята, че е бил арестуван незаконно или за сплашване, или защото са го нарочили за шпионин, но без данни за това и са искали да го накарат да свидетелства. Това заяви той в студиото на bTV.

Борисов заяви, че е осъдил за ареста си МВР за морално удовлетворение и са сумата 10 лева. Той обаче ще има допълинтелен иск за нанесените му щети. Бившият главен редактор обясни, че въпросите, които са му задавани при разпитите в ареста, са били по публикация във вестник "Телеграф". 

"Работил съм и в интерес на Франция", коментира Борисов и обясни, че едно е да работиш в интерес на сближаването на две страни, съвсем друго е да извършваш шпионаж. "Никога не са ме разпитвали за споделяне на класифицирана информация. Аз не мога да си намеря чорапите, те търсят тайни, които съм предал на някого", обясни журналистът. 

Юрий Борисов обясни, че арестът му и всички други мерки срещу русофилите в България са чисто политически, защото те са против членството на България в НАТО и не са съгласни в външната ни политика. "България има нужда от нови партии, защото ценностите на хората не са представени от тези, които са в парламента", каза още бившия гл. редактор на "Дума". Той обаче е категоричен, че вече няма желание той лично да създава нова политическа формация. 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
OF (преди 1 месец)
Рейтинг: 545 | Одобрение: -125
В България има над 120 партии, по време на избори се явяват всичките, а БГ народ чрез гласуване решава кой ще управлява, на кого са нужни нови партии, които ала бала. Някой да е прочел Програмата на "Има такава държава", да е чул политическите намерения, а кой я финансира и какъв е произхода на парите- защото може да се перат пари от продажба на алкохол и цигари без акциз, на наркотици, неплатени данъци...
OK
3
1
4udovi6teto (преди 1 месец)
Рейтинг: 23801 | Одобрение: 7281
Браво, Юрий! Съд до дупка на простаците!Усмивка
Валери Станков
4
2
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 71762 | Одобрение: 35642
хората които са го арестували човека трябва да носят персонална отговорност имуществата. крайно време е чиновниците да спрат да се крият зад презумцията че всяко престъпление е оправдано, ако е от името на държавата извършено.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама