Рядков за битата актриса: Пореден пример за абдикация на държавата от правилата и закона

29.11.2022 / 16:43 0

Редактор: Недко Петров

Стопкадър Нова Тв

Стефан Рядков направи коментар за признанието на актрисата Диана Димитрова, която призна, че преди години е станала жертва на насилие по време на снимки за роля.

И аз си задавам въпрос, защо толкова дълго е мълчала. Но предполагам, че това е пореден пример за абдикация на държавата от правилата и от закона, защото доколкото знам в това отношение много малко адвокати се навиват да водят такива дела за защита на потърпевшия. Защото делата са много дълги и много се протакват. Първото нещо, което се прави, се прибягва до психолог, който по някакъв начин трябва да се отнесе с потърпевшата и по подобаващ начин да я предразположи, да я успокои и така нататък, и чак след това се намесват институциите. А доколкото знам в чужбина, насилникът веднага си извежда от мястото и тогава започват следствените действия, и тогава започва доказателства и абсолютно всякакви такива неща. Така че човекът, който е потърпевш, е защитен до някаква степен, и той спокойно може да заведе дело и предяви някакъв иска спрямо този човек. Отделно в България ограничителните заповеди не действат, но трябва колкото се може повече сигнали да се подават при такива случаи, каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв Стефан Рядков.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама