Рязаха ленти и плискаха менци във Варна, откриха три обекта с финансиране от ЕС

11.03.2020 / 16:32 4

снимки Live.Varna.bg

Три обекта от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” бяха символично открити днес.

Първият от тях е за благоустрояване на междублокови пространства в район „Одесос” 1, включващо реконструкция на ул. „Георги Бенковски” - в участъка от бул. „Сливница” до ул. „Кракра”, както и на предблоковите пространства между ул. „Цар Петър”, ул. „Парижка комуна”, ул. „Кракра” и ул. „Георги Бенковски“. Изцяло е подменена подземната инфраструктура, извършено е преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри.

Вторият проект е за благоустрояване на междублокови пространства в подзона район Младост (ж.к. Възраждане, I м.р.), включващо естетизация и модернизация на пространството между ул. „Ана Феликсова”, ул. „Петър Алипиев”, улицата западно от бл. 17, както и локално платно на бул. „Трети март“. Извършено бе преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа, подмяна на подземна инфраструктура и велоалея, съобщи Тихомир Тимов, ръководител на проекта.


По третия проект - благоустрояване на междублокови пространства в район „Владислав Варненчик”, IV-ти микрорайон, бе извършен и основен ремонт на ул. „Янко Мустаков” - в участъка от бул. „Константин и Фружин” до ул.”Света Елена”. Дейностите включваха още основен ремонт на улиците, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление.


Модернизацията на градската среда стана със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и съфинансиране от Община Варна. Утре предстои откриване на още два обекта, обясни Тихомир Тимов.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Голям праз (преди 3 седмици)
Рейтинг: 8233 | Одобрение: 2918
А бе господа, ул. "Янко Мустаков" е с формата на лък, бул. "константин и Фружин" е като тетива  на лъка, а ул."Света Елена"  е като стрела, т.е. от средата на бул. до средата улицата. А сега ми кажете северната или южната половина на ул."Янко Сакъзов" е ремонтирана?????      
2
1
4udovi6teto (преди 3 седмици)
Рейтинг: 23508 | Одобрение: 7268
Пак са усвоили едни пари...Ухилен
Валери Станков
3
1
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 71696 | Одобрение: 35796
и колко е символичната цена, която така случайно е пропусната в общинското сайтче 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама