С 18% по-големи заплати за регионалните здравни инспектори

14.03.2018 / 19:25 2

Всички служители в 28-те структури на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) ще получат увеличение на работните заплати. Увеличението е със задна дата, считано от 1 януари тази година, в съответствие с Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, съобщиха от Министерството на здравеопазванвето, цитирани от Inews.

Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г. са предвидени средства във връзка с увеличение на минималната работна заплата, както и за увеличение на заплатите на работещите в системата на МЗ. За структурите на РЗИ средното увеличение на разходите за възнаграждения е 18%, като на някои места повишението ще надхвърли предвиденото, в зависимост от числеността на персонала.

Повишението ще бъде изплатено на служителите заедно с мартенските им възнаграждения. Данните на Министерството на здравеопазването показват, че средно за страната служителите на Регионалните здравни инспекции получават около 640 лв. на месец. В резултат на увеличението се очаква средната заплата да достигне 754 лв.

В бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година са заложени средства и за увеличение на работните заплати на служителите в държавните психиатрични болници, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в регионалните центрове по трансфузионна хематология:

o    В центровете по трансфузионна хематология увеличението на разходите за персонал е в размер на 730.9 хил. лв. Със средствата се очаква средно увеличение с 11.5%.

o    За държавните психиатрични болници увеличението на разходите за персонал е в размер на 2 449.6 хил. лв. Със средствата се очаква средно увеличение с 13%.

o    За домовете за медико-социални грижи за деца разходите за персонал са увеличени с 1 067.3 хил. лв. Със средствата се очаква средно увеличение на работните заплати със 7%.

Министерството на здравеопазването ще изпълни поетите ангажименти за изпълнение на Концепция за развитие на спешна медицинска помощ 2018-2020 г., като за 2018 г. е предвидено увеличение на разходите за персонал на работещите в центровете за спешна медицинска помощ.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КЕВР обеща да няма поскъпване на парното и топлата вода от април Изплезване бравос управници ! парното през април, май , юни , чаааак до август ще остане ефтино Шокиран  тоя подиграва ли се с нас ??????
3
1
тоя (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
САМО 18 % И ОТ ЯНУАРИ ..ПЪК НИЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ НИ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ С ЦЕЛИ 2 ПРОЦЕНТА И ТО О ТОПЛОТО .. А СЕГА ЯДОСВАЙТЕ СЕ ИНСПЕКТОРИ ,КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ С НАС ДА СЕ СЪРЕВНОВАВАТЕ..ЩЕ ВИ ИЗДУХАМЕ ПЕПЕЛТА..ОТ БЮРАТА ВИ ...ИзплезванеИзплезванеИзплезване
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама