С молитва почетоха паметта на загиналите при наводнението в "Аспарухово"

19.06.2017 / 14:09 1

Заупокойна молитва в памет на загиналите при наводнението в "Аспарухово" бе отслужена днес в храм "Свети Цар Борис".  На панахидата присъстваха кметицата на "Аспарухово" Калина Белмезова, както и близки на починалите.

"В този свят всеки има касателство, макар и да не го осъзнава, защото всичко, което се случва в света е на принципа на скачените съдове. Абсолютно всички сме зависими и това не е нещо страшно или отчайващо. Страшен е индивидуализма, страшно е, когато няма единство. При тази страшна трагедия, в която загинаха нашите съкварталци, ние показахме единство и продължаваме да го показваме. От това трябва да остане един спомен, че трудните моменти само в единство се преодоляват. И нека не забравяме, че всички са живи в Исуса Христа",  заяви отец Георги Фотакиев преди почитането на паметта на загиналите.

Три години след потопа разследването за причините все още не е приключило. Според вещите лица, изготвили ситуационна експертиза, бедствието е предизвикано от поройните интензивни валежи и незаконното застрояване на западното дере. 

В „Аспарухово” вече бяха изградени два отводнителни канала с европейски средства, които трябва да предпазят живущите от повторение на трагедията, напомня Дарик. 

В квартала беше открит паметник в знак на благодарност към хилядите доброволци, които се притекоха на помощ в дните след потопа. 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Лицемерието в БГ няма размери и край. Събот и неделя Аспарухово - пее и танцува, пи и се весели като за последно, а в понеделник отправя молитви. Най-интересното е, че бе същото още  година след трагедията.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама