С пълно единодушие: Преизбраха Ванухи Аракелян за председател на Апелативния съд във Варна

23.04.2019 / 12:39 4

Съдийската колегия на ВСС избра с пълно единодушие Ванухи Аракелян за председател на Апелативен съд - Варна за идните пет години. Това съобщиха от пресслужбата на съда. 

Членовете на съвета изразиха категоричната си подкрепа за управленския стил, за професионалния капацитет, за компетентността и откритостта на съдия Аракелян, която ги е респектирала и със задълбочената си Концепция за стратегичекско управление.

Съдия Аракелян е завършила  ЮФ на СУ”Св.Кл.Охридски” през 1988г. Била е стажант-съдия в Окръжен съд Варна(ОС-Варна) и една година Главен юрисконсулт в ОбНС- Добрич . През 1991 год. встъпва като съдия в Районен съд - Варна, където е била зам.председател и ръководител на Брачна колегия. От октомври 1996 година е съдия в ОС-Варна. Била е негов зам.председател и ръководител на Търговско и фирмено отделение. Съдия Аракелян има най-високия ранг в съдебната система - съдия във ВКС и ВАС.

От юни 2004 година и в продължение на два мандата е административен ръководител - председател на ОС- Варна. През това време съдът два пъти е бил удостояван със званието „Съд модел“ за постигането на 30 критерия, свързани с утвърждаването на политики в сферата на управлението и контрола на делата, анализа и отчетността в цялостния процес на администриране и управление на институцията, за открита, прозрачна, достъпна и разбираема за обществото правораздавателна дейност, за активна образователна програма за правни знания и грамотност, насочена към младите хора от региона.

От м. февруари 2014 година, след конкурсна процедура ръководи третия по големина и втори по натовареност апелативен съд в страната – Апелативен съд – Варна. Открито и ясно говори за личната кауза, с кожято ръководи институцията – за повече обществено доверие в професионалната и личната  почтеност на съдиите и служителите от съда, и на тези, от съдебния район на апелативния съд.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
7
Blue hills (преди 4 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Честито на Ванухи!
3
3
4udovi6teto (преди 4 години)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Много почтен човек, напълно заслужено признание! Честито!Усмивка
Валери Станков
5
4
Oblak (преди 4 години)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Поздравление и много респект!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама