С промени в закона цената на тока може да намалее

08.07.2015 / 18:27 2

Цените на тока може да тръгнат надолу, ако парламентът приеме промените в Закона за енергетиката. Това прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

Промените предвиждат създаване на Фонд "Сигурност на електроенергийната система", в който ще бъдат събирани вноски от всички предприятия, производители на енергия в размер на 5% от приходите им от продажба на ток, съобщи Нова тв. 

До пето число всеки месец производителите ще трябва да подават данни за произведената от тях електроенергия, а вноските ще се внасят до 15-о число всеки месец. 

Предложенията бяха внесени снощи, след като регулаторът отложи с месец 20-процентното увеличение на цените на електроенергията за бизнеса.

Снимка: Shutterstock


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
dodo74 (преди 7 години)
Рейтинг: 116 | Одобрение: 21
5 %  от прихода ? Приход в очите на енергииния регулатор . Обаче за производителя си е чист допълнителен разход . Проста схема : 5 % за енергиината яма, който ще потънат още на фактура  + 5% принудителен разход за ВЕЦ ,ВЕИ, ТЕЦ , АЕЦ и други перпетум мобиле = 10 % , който трябва да бъдат покрити от потребителите . И как ще е по-ефтино на ми стана ясно ? И как и с какво ще се внасят тези вноски на всяко 15-то число  , като НЕК е в батака с двата крака и не плаща пак не е ясно .
10
0
морския (преди 7 години)
Рейтинг: 5196 | Одобрение: 2821
А дано, ама надали

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама