САЩ готвят танка на бъдещето. Ще поваля с лазерно оръдие враговете

11.10.2018 / 13:59 5

Директорът на Техническия център за командване на американската армия и техническата служба за противоракетна отбрана (SMDC) Томас Уебър заяви, че бойни машини с високоенергийни лазери ще бъдат важен елемент за успешните операции на сухопътните войски на американската армия. Според Defense News те ще защитят американската техника на бойното поле от снаряди и противотанкови ракети.

Уебър отбеляза, че за тези цели на вече съществуващите бронирани машини може да се построи лазерно оръдие с капацитет 60 киловата, пише Life.ru.

Според представителя на Пентагона такава сила ще бъде достатъчна, за да се справи и с двете средства за унищожаване и разузнавателно оборудване, например с вражески дронове.

В този случай силата и обхватът на лазерното оръдие ще позволи на леко бронирани автомобили да противодействат успешно на враговете на бойното поле.

Превод: „Петел”

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
оху боху (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С ТАКИВА ЛАЗЕРЧЕТА БЯХМЕ НА ПЪРВИТЕ КОНЦЕРТИ НА СЛАВИ, ТЪКМО БЯХА ИЗЛЕЗЛИ НА ПАЗАРА Ухилен МАРСОЛА СИ МИСЛИ, ЧЕ СА НЯКАКВИ СПЕЦИАЛНИ ОРЪЖИЯ УхиленУхиленУхилен ТОЙ ОЩЕ СЕ РАДВА НА ДЯДО КОЛЕДА, НАЛИ ВЕ МАРЦИПАНЕ, КАКВО СЕ ЧУДИШ, КАКВО СЕ ПУЛИШ, СТРЯСКАЙ СЕ СЪБУЖДАЙ СЕ ЖИВОТА МИНА , НА НИКЪДЕ СИ УхиленУхиленУхилен 
0
0
big (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Говори се в бъдеще време, защото сега съществуващите прототипи са с изключително големи габарити и е абсурд да се монтират на танк, поне за САЩ. Освен това и генерираната мощност при тях е твърде малка за поразяване на големи обекти. Китайците са монтирали такъв лазер на кораб от ВМС, но той също е с големи размери. За руснаците се говори, че имат успехи и технологии за производство на малки и мощни лазери за въоръжаване на техните самолети и танкове, но досега това оръжие не е демонстрирано.
2
3
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще им разкажат играта на мурзилките.
3
1
НИКИ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТАНКОВЕ ИМАТ НО ТАКИВА ЛАЗЕРИ СА САМО ОЩЕ В МЕЧТИТЕ НА МАРСОЛА ДЕТО КОМЕНТИРА ТУК. Усмивка
1
0
... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
танк и оръжие на бъдещето в едно изречение нямат място.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама