САЩ и Китай с еднакво ниво на шпионските камери

11.12.2019 / 03:30 1

technews.bg

Въпреки широко разпространеното мнение, че властите в Китай шпионират масово населението, оказва се, че азиатската страна не е изключение по този показател в света. И в други държави нивото на видеонаблюдение е също толкова високо.

Според данни на изследователската компания IHS Markit, на които се позовава The Verge, средно по една камера за видеонаблюдение се пада на всеки четирима жители както в Китай, така и в Съединените щати.

До 2021 г. общият брой камери в Китай ще надхвърли 560 милиона, а в САЩ ще достигне почти 85 милиона. Но в азиатската страна има несравнимо повече жители, отбелязват анализаторите, така че усреднено резултат е един и същ.

През 2018 г. в Китай е имало 350 милиона инсталирани устройства за видеонаблюдение, срещу 70 милиона в САЩ. Предвид броя на населението, една камера се пада на около четирима души.

Напоследък масовото въвеждане на камери за наблюдение в Китай привлича голямо обществено внимание. Нивото на разпространение на камерите в Съединените щати не предизвиква такъв интерес, макар че се оказва доста високо.

Вярно е и друго – в Америка камерите се използват главно в бизнес сектора. Китайските власти пък са многократно обвинявани, че използват устройства с технология за разпознаване на лица, за да проследяват членове на етническите малцинства.

Анализаторите на IHS Markit прогнозират, че до 2021 г. в целия свят ще бъдат инсталирани един милиард камери за видеонаблюдение.

снимка: CCO Public DomainСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
... (преди 6 месеца)
Рейтинг: 11904 | Одобрение: 4339
Ако се разходите из Лондон за един час ще попаднете на около 14 камери които ще ви снимат фронтално.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама