САЩ лобират за удължаване на оръжейното ембарго над Иран, Китай е против

30.06.2020 / 21:50 1

Снимка Pexels

Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че вдигането през октомври на ембаргото върху иранските оръжия ще бъде равносилно на предоставянето на тази страна на Дамоклев меч над икономическата стабилност в Близкия изток, предаде Франс прес.

Това би могло да изложи на опасност страни като Русия и Китай, които зависят от цената на стабилните енергийни източници, допълни той по време на видеоконферентно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

САЩ предоставиха на вниманието на останалите членове на Съвета проект на резолюция, предвиждащ удължаване безсрочно на оръжейното ембарго, наложено на Иран, което би трябвало да изтече на 18 октомври, допълва БТА.

Според проекта на американския текст всяка продажба на оръжия на Иран ще бъде забранена, както и всеки износ на ирански оръжия. Резолюцията ще оторизира страните членки да прибягват до сила, за да приложат ембаргото.

По време на видеоконферентните дискусии обаче Китай каза, че САЩ, които преди две години напуснаха иранската ядрена сделка, нямат правото да предизвикват в Съвета за сигурност връщане на международните санкции над Иран. Постоянният представител на Пекин в Съвета за сигурност Чжан Цзюн каза, че Китай е против натиска на САЩ за удължаване на оръжейното ембарго над Иран.


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 135347 | Одобрение: 457
Петел.....моите уважения, но за трети път публикувате снимка на специалните сили на Южна Африка.....Единственото американско е хеликоптера на заден план - UН-60 Бляк Хоук, на американската компания Сикорски.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама