САЩ поиска от България да задържи руски хакер във Варна, издирват го за измами за 7 млн. долара

08.11.2018 / 11:54 6

Искане за временното задържане за срок до 60 дни с последваща екстрация в САЩ на руския гражданин Александър Ж. е внесла във Варненския окръжен съд Окръжната прокуратура. Това съобщиха от апелативната прокуратура във Варна. 

38-годишният гражданин на Русия се издирва със заповед за арест на съдия от Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно преследване по дело за конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара. Престъплението е извършено в периода от септември 2014 год. до декември 2016 г. и е наказуемо в САЩ с лишаване от свобода до 20 години или с глоба, както и с двете. То се наказва с лишаване от свобода и по българския Наказателен кодекс.

Руският гражданин притежава и българска лична карта и живее във Варна. Първоначално той е бил задържан за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, до изтичането на които  издирваният трябва да бъде доведен пред съда за произнасяне по искането на прокуратурата за временното му задържане за срок до 60 дни, определен в Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

Междувременно Окръжната прокуратура във Варна е изпълнила и молба за правна помощ на Министерството на правосъдието на САЩ с цел събиране на веществени доказателства по наказателното преследване в САЩ, което не е погасено по давност. Варненският окръжен съд ще се произнесе днес по искането на прокуратурата.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мърсоле,кой ти плаща да сереш тук в сайта и да ни тормозиш с ненормалните си изцепки бе,ХЮМ недоклатен?Че и онуй софийско педалче Олег и то се включи.Да не си бъркате по дупките с него?А между другото,Олег е засечен вече няколко пъти в София с Кулагин,хванати за ръчичка.
2
1
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вън всички руснаци от България. Закриване на руското генерално шпионско консулство във Варна.
2
1
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хакерът май има БЪЛГАРСКО гражданство ! 
1
2
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре поне , че не ни надупи като Украйна : в зоната на отчуждение около АЕЦ „Чернобил” американската компания „Холтек” завършва строителството на специално хранилище, където ще се извозва изхабеното ядрено гориво. Очаква се обектът да започне работа през 2019 г. ...Освен това в плановете на Вашингтон присъства и не го крият, да склонят Украйна към това тя да приема и съхранява отработените отпадъци и от американските АЕЦ. Защото там са се натрупали толкова много отпадъци, а подходящо сухо хранилище все още си нямат.
1
2
Пьотар (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Той след като е освободен сигурно сам се е махнал ,не се притеснявай излишно.
3
6
Олег (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да го махат!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама