САЩ са в шок: Стоматолозите ни масово измират по загадъчен начин

13.03.2018 / 17:41 5

Снимка Булфото

Представители на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ се опитват да изяснят причината за загадъчната смърт на американските зъболекари и други служители на стоматологични клиники. Според последния доклад на специалистите, само в щата Вирджиния през последните години са починали 9 стоматолози, като причината за кончината им е прогресираща белодробна болест с името идиопатична белодробна фиброза, пише Езорейтер, цитиран от Блиц.

Въпросното заболяване е доста рядко и се характеризира с нацепване и уплътняване на белодробната тъкан, поради което в кръвта на болния постъпва все по-малко кислород.

Според статистиката, по-малко от една трета от болните от тази болест преживяват над 5 години след поставянето на диагнозата. Засега експертите не са в състояние да определят причината за тези мистериозни смъртни случаи. Естествено, прави се предположение, че стоматолозите по време на работа са подлагани на въздействието на някакви вредни вещества. Например, живак, който влиза в състава на някои материали за пломби. При това, според официалните документи, всичките американски стоматолози, работещи легални, са максимално обезопасени от подобен риск. 

Ето какво разказва д-р Рандал Нет от Центъра за контрол и профилактика за заболяванията на САЩ:  

Всичките починали пациенти са мъже. Стоматолозите и техните помощници най-вероятно са били подложени на въздействието на бактерии, вируси, прах, газове, радиация или други форми на опасност. В момента ние не знаем точно от какво е предизвикан бумът на идиопатична белодробна фиброза, но се провежда подробно разследване за изясняване на причините за случващото се. Засега ние препоръчваме на стоматолозите да използват специални респиратори за намаляване на риска.

При това мненията на лекарите в интернет по този повод са почти единодушни, че професията стоматолог е най-небезопасната от всички медицински професии. Затова в смъртните случаи сред служителите на стоматологичните клиники или пръст има някакво мистично проклятие, или има някаква скрита опасност, която трябва незабавно да бъде открита и отстранена.  

А може би е наказание свише?

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
предположение (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вероятно са химикалите, които се ползват. Пластмасовите пломби също не са безобидни, бързото втвърдяване се дължи на процеси, в които могат да участват предимно цианиди. Смятам, че професията на зъболекаря е доста стресова.
3
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 въздействието на някакви вредни вещества. Например, живак ...ЖИВАЧНИ ПЛОМБИ ОТДАВНА НЕ СЕ ПРАВЯТ.
7
1
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 145148 | Одобрение: 56288
Не ги съжалявам тия......Мафия......Навсякъде в Лас Вегас са отворили офиси, но когато  някой има проблем, му дават час чак след месец или два.....Работят по 4 дни в седмицата и акцентират на профилактика и почистване на зъбите, че дърпат от иншуранса най-много......Един рут канал го правят минимум на 3 пъти, пак по същата причина......Най- вероятно е наказание свише......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
тутурут (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ухапани са от живите мъртви- те са тук, те са всред нас .
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То кое им е нареду че су чудят защо мрат!? Тепърва ги чака мор, едно, че те сами се трепят(всеки ден стрелби в училищата),  по света трепят войниците им, а сега Русия може да си изпробва новите ракети върху краварите!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама