СДС гневни заради Митрофанова на Съединението, а тя поканена от ГЕРБ

08.09.2022 / 14:15 7

Кадър БНТ и Булфото

От СДС пуснаха гневно писмо заради присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на честванията на Съединението.

Парадоксално обаче поканата за участието и е от ГЕРБ.

"Скандализирани сме от присъствието на руския посланик на тържествата по повод Съединението в Пловдив. Редно ли е посланик на страна – агресор, която избива невинни хора и се опитва да блокира нормалния живот в Европа чрез газов рекет, да стои зад българския президент?! 

Това се казва в позиция на Съюза на демократичните сили, предаде OFFnews.bg.

От СДС обаче не споменават, че поканата към посланик Митрофанова е дошла от общинската администрация в Пловдив, оглавявана от кмета Здравко Димитров, представител на коалиционния им партньор ГЕРБ. Според общинския пресцентър подобни покани се изпращат всяка година до "целия дипломатически корпус", като този път са се отзовали близо 15 посланици, а американският посланик Херо Мустафа е присъствала на други събития по повод празника по-рано през деня, съобщи снощи Свободна Европа. От президентството не са потвърдили дали поканата към Митрофанова е била съгласувана с администрацията на държавния глава и дали президентът е знаел предварително за нея. 

Присъствието на руския посланик е знак. Той показва, че въпреки изгонването през последните години на немалко руски дипломати и заплахите за закриването на посолството им у нас, няма да отстъпят по никакъв начин и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл, пишат още от СДС. 

В позицията на сините се казва още: 

Присъствието на Митрофанова е странно, предвид ролята на Русия и нейната яростна съпротива срещу българското Съединение.
Фактът, че руският посланик се появи на това събитие, поставя важни въпроси: дали това е акт на извинение за действията на Русия преди 137 години, дали е непознаване на историята, отричането й в периода на Царска Русия, или е ясна заявка, че Кремъл няма лесно да пусне България от „братската“ си прегръдка?

Не вярваме да е извинение и искане на прошка, защото това не е в стила на имперската мегаломания на Кремъл. Едва ли Митрофанова не е запозната и с руската съпротива против българското Съединение. Остава вариантът, че ние все още сме твърде важна цел за Русия, че тя и нейната „пета колона“ няма да се откажат от опитите да ни държат в тяхната орбита и зависимости, защото залогът за завръщането на България под нейно влияние е голям. 

Затова битката у нас отново е между Запада и Изтока, между Европа и Евразия, между цивилизационния избор и опитите на мрежите на ДС и „петата колона“ за завой към Кремъл.

Битка, която не е преставала през последните 33 години, и решителното сражение предстои!За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Радостин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 71446 | Одобрение: -269
Вси са продажници. Жалки мижитурки. 
Всеки да си получи заслуженото !
0
3
cron1 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 41029 | Одобрение: 2429
Тия клоуни преди изборите пак се скараха, а уж са в коалиция...Ухилен
Марио Кроненберг
2
2
Серж (преди 5 месеца)
Рейтинг: 82820 | Одобрение: 13620
А ти като какъв се определяш? Като евроантлантически демократ или...?
2
15
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 108476 | Одобрение: -724
Крис,явно си слепец.
8
3
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 250964 | Одобрение: 29564
И аз не виждам кой знае каква връзка с политиката на цар Александър преди 200 години и посещението на Митрофанова сега, за да я плюем.....Ако се върнем още повече назад в историята ще видим, че търканията между Волжка България и Русия са тръгнали още през 9-10 век, когато волжките българи приемат исляма, за да се противопоставят на юдеизма на монголите.....Друга причина са доста напредналите в културно отношение българи, оказващи голямо влияние върху Русия, заради минаващия търговски трафик от Китай за Европа и обратно.....Там е имало повече от 3500 български селища и повече от 30 крепости.....Някъде през 10 век руснаците побеждават българите и строят църква.....Помагат с 10 000 копия на монголите при третата и фатална атака, затова и Господ ги наказва да плащат данък на жултурите 200 години......Иван Грозни през 16 век окончателно превзема Казан и присъединява българските земи към Русия, като и той строи църква в Москва......Започва невиждана, насилствена асимилация, като дори „нашият приятел Ленин” излиза с декрет и обявява българите за татари......Преди тези съдбовни събития от киевска Рус превземат столицата Плиска, докато нашите войски се бият с Византия.....Не сте забравили и победите на Ген. Колев , който подгонва прехвалената руска конница и набутва рОманската армия в Дунава......Много още може да се пише, но ми свърши времето....Който иска да прочете, информация бол.....Мои източници бяха от английски, руски и български книги, не си го измислям аз......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
16
6
makeo (преди 5 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Запъртъците СДС отново повърнаха. 🙂 Отново се правят на големите демократи. Жалки и смешни подчовеци! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
8
1
Компетентен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 639 | Одобрение: 109
Големи смешници са тея нашите!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама