СЕМ глобява БНТ заради средния пръст на Кошлуков

13.02.2018 / 13:03 6

Поведението на Емил Кошлуков в петъчния брой на предаването "Още от деня" най-вероятно ще донесе глоба за БНТ. Това съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ) пред репортер на Actualno.com. Припомняме, че програмният директор на националната телевизия показа среден пръст на Борислав Сандов, който му гостуваше за дискусия, посветена на протестите срещу застрояването на парк "Пирин". Поведението на Кошлуков изкара пред БНТ хора на протест, които отново поискаха оставката му като програмен директор.

Снощи самият Кошлуков се извини за неприличния жест. На днешното си заседание медийният регулатор ще включи в програмата си казуса, като експерти вече коментираха, че БНТ може да бъде глобена на базата на чл. 10 от Закона за радиото и телевизията. В ал. 6 е записано, че доставчиците на медийни услуги не бива да допускат "предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие". Ако регулаторът прецени, че става дума за нарушаване на добрите нрави, глобата е между 3 хил. и 15 хил. лв.

В същия член са разписани изискванията за недопускане на ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак, гарантиране на правото на отговор и съхраняване на чистотата на българския език. Генералният директор на БНТ Константин Каменаров вече обяви, че ще глоби Кошлуков. "Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции", гласи позицията на Каменаров.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Иван (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: 16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Евангелие от Матей
0
0
BOKLUKA S KO6- PRIHLEBNIK I MIZERNIK (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
SKORO PAK 6TE SE RAZVONI KATO MAM'RIKQNKI DIRNIK.
3
0
Ефир 2 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кошлука сгази лука. Сега трябва да удържат глобата от заплатата му. По интересното е обаче защо с такава ярост защитава вторият лифт в Банско. Цялото това напъване на правителството и на лакеите около него ме кара да мисля, че има нещо нередно. И наистина е редно държавата да знае на кой реално дава на концесия благата си. 
1
0
Дрисня (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Оригня такава!
2
2
Бесен (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябваше да ги изгони с с ритници тези наглеци!
6
0
123 и половина (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТАКА ,А ..ЗА ЗНАЦИ НАКАЗВАТ..А КОШЛУКА Е ИСКАЛ САМО СЕКС СЛЕД ПРЕДАВАНЕТО ..И ГО Е ПОКАЗАЛ НА ОПЕРАТОРА..И СЕГА ГЛОБА..И ТО СОЛЕНА ...ЕХ И СЕКС НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОИСКАШ..
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама