СЕМ глобява БНТ заради средния пръст на Кошлуков

13.02.2018 / 13:03 6

Поведението на Емил Кошлуков в петъчния брой на предаването "Още от деня" най-вероятно ще донесе глоба за БНТ. Това съобщиха от Съвета за електронни медии (СЕМ) пред репортер на Actualno.com. Припомняме, че програмният директор на националната телевизия показа среден пръст на Борислав Сандов, който му гостуваше за дискусия, посветена на протестите срещу застрояването на парк "Пирин". Поведението на Кошлуков изкара пред БНТ хора на протест, които отново поискаха оставката му като програмен директор.

Снощи самият Кошлуков се извини за неприличния жест. На днешното си заседание медийният регулатор ще включи в програмата си казуса, като експерти вече коментираха, че БНТ може да бъде глобена на базата на чл. 10 от Закона за радиото и телевизията. В ал. 6 е записано, че доставчиците на медийни услуги не бива да допускат "предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие". Ако регулаторът прецени, че става дума за нарушаване на добрите нрави, глобата е между 3 хил. и 15 хил. лв.

В същия член са разписани изискванията за недопускане на ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак, гарантиране на правото на отговор и съхраняване на чистотата на българския език. Генералният директор на БНТ Константин Каменаров вече обяви, че ще глоби Кошлуков. "Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции", гласи позицията на Каменаров.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама