Щабът на Тръмп е контактувал с Русия още през 2015 г.

09.12.2018 / 01:21 0

Спецпрокурорът Робърт Мълър, разследващ руската намеса в американските президентски избори, съобщи в свой доклад, че още на ранен етап от изборната кампания влиятелен руснак се е свързал с обкръжението на Доналд Тръмп. Конкретно става дума за бившия адвокат на Тръмп - Майкъл Коен, пишат американските медии. Прокуратурата поиска пет години затвор за Коен, по обвинения в незаконни действия по време на кампанията, данъчни престъпления, опит да заблуди разследващите с фалшиви показания.

Според документа, който бе публикуван днес, контактите между щаба на Тръмп и Москва са били доста по-задълбочени, отколкото се предполагаше.

Още през ноември 2015 г. Коен е бил във връзка с руснака, който е предложил политическо взаимодействие с Москва на "правителствено ниво", посочва CNN. Представителят на руската страна, чиято самоличност не се разкрива, е предлагал също да организира среща на Тръмп с руския президент Владимир Путин. Той е обещавал изключителен ефект от подобно взаимодействие - както в политическата, така и в икономическата сфера. Ставало е дума за построяването на луксозен небостъргач в Москва.

Според данните на разследването, интересът към среща е бил взаимен.

Според показанията на Коен, срещата не се е състояла, тъй като той вече е работел по руския проект с друг човек, който имал свои връзки с руското правителство. Той обаче е продължил да се занимава с московския строителен проект и д аго обсъжда с Тръмп до юни 2016 г., когато той спечели президентската номинация на Републиканската партия.

По време на кампанията и след нея Тръмп нееднократно заявяваше, че няма бизнес в Русия.

По-рано Коен твърдеше, че московският проект е бил изоставен още преди първичните избори на републиканците./ news.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама