Щастливият дядо Звездев: Най-обичам копривена чорба с овче сиренце, ама вече продуктите не са това, което бяха

14.03.2023 / 10:21 1

Редактор: Юлия Георгиева

кадър Нова тв

Хич не обичам да ловя риба. Много е скучно, много е трудно, два шарана не могат да се разберат. 

Това коментира пред Нова тв известният тв готвач Иван Звездев, който наскоро стана дядо. 

Още не мога да преценя дали ми харесва ролята на дядо, защото бебенцето е много мъничко и то освен отвреме - навреме да ти се усмихне за малко, друго не прави. Предполагам, че тези чувства ще се развиват с времето, когато малко отрастне и започне да реагира. Защото сега аз му се радвам, а то на мен - не, разказва Звездев. 

Най-много обичам да готвя на събори. Не знам защо едно и също ядене в 500 порции е по-вкусно, отколкото в 4-5 в домашната тенджера. За да направя един курбан, почвам работа още в 4 часа сутринта, за да стане в 12 часа. Трудна е тази кухня и не всички обичат да готвят по този начин. Има там огън, дим, кихаш, плачеш, но на мен много ми харесва, разказва готвачът. 

Съдовете си ги пренасям с един голям кемпер. Имам един много голям уок, по-голям от голямата тава за баница и там стават много интересни кавърми и кебапи. Имам и големи казани. Най-големия ми е 120 литра, взех си го от Сърбия, защото там също имат много интересни традиции, особено за правене на боб, посочи той.

Пренасяме ги и това е най-трудното, защото тези тенджери са много тежки. Особено когато трябва да свалиш пълния казан от огъня - слагам два колана и викам на помощ чичковците да помагат, че е много тежко, смее се той.

Най-любимото ми ядене е копривена чорба и ако може да е с овче сиренце. Ама няма вече овче сирене. Има индонезийско с палмово масло и всякакви кръщения. За съжаление, нашите деца вече не познават българските продукти. Сортовете на доматите и краставиците вече се измениха, не е като едно време, те вече дори не изглеждат както преди, разказва той.

Всичките подправки си ги отглеждам, защото много мразя да сложа червен пипар и той да скърца с тухла или нещо друго. Наскоро ми подариха хималайска сол. Еми тя също скърца, камък. Същото е и с подправките, слагат ги с пръстта, за да ти вдигнат обема. Вече има начини да си направиш много неща вкъщи, трудно е, но си заслужава усилията, посочи той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48004 | Одобрение: 9589
А бе тез що плачат за вкуса на храните по времето на Тошо? Нали сега имат демократичен избор на вкусни лайна от еврогейския съюз ;) Преди реваха за банани, те ви банани яжте си ги на воля, оти на маймуни ни направиха!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама