Ще се събори ли замразения строеж "Златен век" в София или ще се довърши? Кметът Фандъкова не отговори

19.04.2019 / 08:32 12

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова не даде конкретен отговор каква ще е съдбата на спрения обект "Златен век". Фандъкова повтори няколко пъти в разговор с Антон Хекимян по bTV, че общината не е институцията, която може да реши това.

Дали ще бъде премахната или не високата сграда, строена от замесената в "Апартаментгейт" фирма "Артекс"? Според кметът на София това трябва да реши ДНСК. Фандъкова обаче допусна, че фирмата ще потърси правата си в съда. Тя заяви категорично единствено, че не отговаря на истината твърдението, че общината ще "подари" ново кръстовище за 20 млн. лева. 

За ремонта на "Граф Игнатиев" столичния кмет коментира, че той трябва да завърши до края на май, след това фирмата ще плаща по 200 хил. лева неустойка за всеки просрочен ден. "Нека не забравяме как изглеждаше тази улица преди това, мен като кмет ме беше срам да минавам през нея", каза още Йорданка Фандъкова. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
ех колко си прав и ти..мангалите строят с кашони и ги събарят  комунистите строят по 30 етажа незаконно и ще им стоят..селяндурио докато не се научите какво е закон и ред няма да прокопсате 
0
2
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30315 | Одобрение: 4720
Еха варненчетата са много силни вилни за проблемите на София,а да ви питам харесва ли ви ваш'та алея първа,пристанището дето софийска фирма ви дере,плажа ви че е застроен даже и палмички ви сложиха....откъде с вижда морето вече от хеликоптер,че се плува в кафяво...опа вече в б'ело... Седнали да се дърлят какво ставало в столицата... И сградата ще бъде завършена и обитавана ,за това са си изкарали документи.Ако ли не всички ние ще плащаме на фирмата инвеститор...заради алчността на чиновниците/
2
2
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
сега като им осветлят фирмите ще ги еват в гърба..нали заради туй хакнаха търговския регистър..господата живея от едната заплата..пригответе се да мрете нещастници 
5
3
... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10942 | Одобрение: 4147
Голяма змия е тази, в крайна сметка нищо не каза. Щото каквото и да каже, ще е в издънка. Интересно нея за подкупи на колко трябва да я осъдят. Някъде около 1500 години.
9
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
е то е ясно че ще го довършат. все пак полвин герб зеха апартаменти за едно разрешително.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама