Шаламанов: Няма никакво значение дрона край Тюленово украински ли е, или руски. Тези случаи ще зачестяват

18.09.2023 / 17:03 3

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Не е драматично, че Гранична полиция или Военноморските сили не са засегли дрона край Туленово. Проблем има по отношение на подаването на сигнал от гражданин към 112, тъй като хората, които дежурят там явно не са добре запознати как да действат при подобни съобщения. 

Това коментира пред Нова тв бившият министър на отбраната Вализар Шаламанов. 

Що се отнася за скоростта за обезвреждане на съоръжението, най-вероятно по снимките е направет анализ, от който се е установило, че боеприпаса не е мощен и е по-добре да бъде обезвреден в светлата част на деня, като бъдат взети допълнителни мерки, така че да не се доближават хора, коментира той.

Има си процедури, които според мен са спазени, но анализ на ситуацията трябва да се направи. С интензифицирането на военните действия в Черно море, с все по-масовото използване на дронове, такива случаи ще зачестват. Поне вероятността не е малка. Тук виждаме един дрон с гражданско предназначение, който обаче е преустроен в боен. Кога и как е загубен този дрон, не се знае. Няма никакво значение той откъде идва - дали от Украйна, или от Русия. Той идва от район на война, който е близо до България. Това е война, която ще става все по-интензивна, в нея ще се ползват все повече подобен род съоръжения и ние трябва да имаме готовност да защитим нашите граждани, коментира той.

Няма основание да се иска оставката на министъра на отбраната. Не може за всяко нещо, което се случи, да се иска оставката на министъра, допълни той.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Off Road (преди 8 месеца)
Рейтинг: 26146 | Одобрение: 6511
Че няма значение чий е дрона, няма. Ама е  укро тнтм.
1
3
Радостин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 137502 | Одобрение: 5962
Как да разбирам случаите ще зачестяват ?  Във война ли сме и кой ни ги праща?
Всеки да си получи заслуженото !
4
0
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 152788 | Одобрение: 24043
няма значение друг път ако дрона беше руски това щеше да е новина номер 1 от вчера и щеше да се повтаря пред 15 минути. особено със този окраински министър в българското правителство. бас хващам че ако беше руски дрона тоя дебил шеше да обяви война на русия. и като се замися явно за това подмяната искат да отнемат цялата власт от президента Радев. герб са ясни боико тиквата си отмъщава.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама