Шън Фей и неговите ученици разказаха за предстоящия спектакъл по кунг фу

12.02.2018 / 17:03 2

На официална пресконференция днес бе дадена пълна яснота относно предстоящия спектакъл по кунг фу „Небе, Земя, Дао“ във Варна.

Майстор Шън Фей – организатор на спектакъла; доктор по китайска традиционна медицина; създател на няколко клуба по китайски вътрешни бойни изкуства в България, разказа много интересни неща, като се спря с подробности на идеята заложена в този спектакъл. На срещата с журналистите присъстваха още Пламен Кондов – един от първите ученици на майстор Шън Фей в китайския вътрешен боен стил Багуа Джан, основател на първия варненски клуб за китайски вътрешни бойни изкуства „Ба Гуа“ под прякото ръководство на майстор Шън Фей, основател и инструктор на Ушу клуб „Шън Лун“ – Варна, Цветан Попов, ученик на майстор Шън Фей по Багуа Джан, Ивайло Деничин, ученик на майстор Шън Фей в клуба му „Шън шъ Тайдзи Багуа“, Петър Маринов, ученик на майстор Шън Фей в клуба му „Шън шъ Тайдзи Багуа“ и Александър Петров, ученик на майстор Шън Фей, от В.Търново.

„Хората могат да разберат китайските традиции чрез този спектакъл, най-вече тези в бойните спортове. Балансът в човешкото тяло е най-важното нещо. Успееш ли да го постигнеш, ще живееш много по-лесно“, каза Шън Фей. Той твърди, че това не е просто една демонстрация, а истински театър, в който има много емоция, цветове, бойни умения и въздействаща музика. Пламен Кондов е един от най-опитните участници в това шоу. Според него Ба Гуа е нов метод към традиционните бойни изкуства. Останалите участници в пресконференцията споделиха, че са готови за предстоящото представление и се надяват зрителите този път да бъдат доста повече, защото си заслужава да се види подобно нещо.

Спектакълът е на 17 февруари от 19 часа в зала "Конгресна" на Двореца и културата и спорта.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама