Шеф- готвач обясни защо ядем скъп кашкавал
Кадър Нова тв
Шеф-готвач обяснява защо ядем скъп кашкавал:
Цените на кашкавала растат, защото са скъпи суровините за производството му. Това заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA шеф-готвачът и производител на млечни продукти Станимир Радичев.
„За производството на килограм кашкавал са необходими между 12 и 14 литра краве мляко. В момента литър прясно мляко е около 1,20 лева. Самото производство струва около 5-6 лева. След това има период на зреене – между 60 или 72 дни. Тогава губи около 10 процента от рандемана си”, обясни той.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!