Шеф- готвач обясни защо ядем скъп кашкавал

15.01.2023 / 14:21 4

Кадър Нова тв

Шеф-готвач обяснява защо ядем скъп кашкавал: 

Цените на кашкавала растат, защото са скъпи суровините за производството му. Това заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA шеф-готвачът и производител на млечни продукти Станимир Радичев.

„За производството на килограм кашкавал са необходими между 12 и 14 литра краве мляко. В момента литър прясно мляко е около 1,20 лева. Самото производство струва около 5-6 лева. След това има период на зреене – между 60 или 72 дни. Тогава губи около 10 процента от рандемана си”, обясни той.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29813 | Одобрение: 5228
У нас не ядем кашкавал . Кашкавала беше на конци щото се меси .Това което ядем е някаква химия с която ни убиват а цената лъжа и сиренето е такова
1
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 135713 | Одобрение: -1997
В Италия най-скъпи са боклука и млечните продукти,защото се контролират от мафията. За тук какво да кажем-всяка мафийка си има отрасъл?
2
1
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90954 | Одобрение: 739
14л? Да бе да, я раздели на две.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама