Шеф Токев си каза тежката дума: Слага ли се лимон на рибата?

11.09.2025 / 10:24 1

кадри Пиксабей, Нова телевизия

редактор Веселин Златков

Шеф Андре Токев е един от големите авторитети в кулинарните среди у нас, а и в обществото ни като цяло, след като смело пое отговорността си и влезе в затвора за алкохол зад волана. В „На кафе” той трябваше да отговори на кулинарен въпрос, по който се водят доста спорове:

Трябва ли да се слага лимон на рибата или не?

Шеф Токев доста се зачуди и призна, че в крайна сметка всичко е въпрос на вкус. Той обаче предпочита да не слага лимон, а да сервира рибата с различни сосове, които да ѝ придадат допълнителен вкус.

„Тънка е работата. Българският вкус е такъв, че калканът трябва да е с лимон, така че така го приготвям”, призна майсторът.

Шеф Андре Токев каза също, че още не е готвил новият обитател на Черно море - синия рак, но му е любопитно да сготви нещо с него. Той коментира, че това, което ще повдигне нивото на морската храна у нас, е да има борса за прясна риба, на която готвачите да избират най-доброто.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 541489 | Одобрение: 101459
Рибата без лимон е като измита по*ка и мирише на измит плондер....Да ме извиняват дамите, но е факт.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама