Шеф в КАТ обясни как действат новите безпощадни камери с цена 30 000 евро едната и защо нарушителите на пътя са обречени

14.03.2018 / 16:34 5

Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от които струва 30 хиляди евро, вече са на пътя. Едно от най-големите техни предимства е, че работят прекрасно в няколко ленти и може да заснемат едновременно двама или трима нарушители.

„Досега снимките с повече от един автомобил ги смятахме за невалидни, тъй като не можехме да докажем кой от тях е с превишена скорост”, обясни Росен Рапчев, началник сектор „Контрол на пътното движение” към Главна дирекция „Национална полиция” пред bTV.

По думите му за миналата година от стационарни и мобилни камери са заснети общо 490 000 нарушения. От тях близо 97 000 са били невалидни поради това, че не можем да установим кой автомобил е нарушителят, посочи Рапчев. Това обаче се променя с новите устройства.

Камерите разпознават регистрационните номера – както български, така и чужди. Много по-лесна е последващата обработка на нарушенията, допълни Рапчев.

Камерата може да бъде монтирана както отстрани на пътя, така и на мостове. Устройството може да работи минимум 5 часа.

След приключване на работата чрез инсталирана в устройството сим карта данните се изпращат в централната база данни в МВР. „Няма възможност за манипулация, полицаят не сваля ръчно нарушенията, те се изпращат автоматично”, подчерта Рапчев. 

„И при дъжд, и при сняг работят прекрасно, дори при по-слаба видимост също разпознават добре регистрационните номера”, увери той. Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, уверяват още от полицията.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
koko (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Bravo Raptor.
5
1
Щрак (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Такъв номер съм измислил че модерните ви камери колкото и снимат няма да ми разчетат номера.30000 пъти си заврете отзад!
7
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Шушлеци , вържете си системите с ГКПП !!!! Та турските и румънски пилоти да не им пожелавате лек път преди да си платят снимките и актовете !!!! 
4
1
м-р Костов (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Няма да вадят камерите от колите, за да не им я откраднат.
0
4
Едно фолио (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добър вече-ер камери за 30000 евро(ада не е като председателство за 15000 0000?)
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама