Шефът на АПИ: В Западна Европа и САЩ при такъв снеговалеж затварят пътя

17.12.2018 / 18:39 16

Снимка Булфото

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със снегопочистването по основните пътища и заяви, че при такъв снеговалеж в Западна Европа и в САЩ просто затварят пътищата, „а ние българите искаме винаги някой да е пред нас и да чисти“.

Глосов обясни, че срокът за почистване на автомагистралите е два часа след спиране на валежа, а за останалите класове пътища сроковете са по-дълги.

Той застана пред медиите след откриването на лот 3.3 от АМ „Струма“.

„Снегът не ни изненада – имаше готовност от страна на пътноподдържащите фирми. Единствено може би закъснение се получи при започване на почистването в района на Кюстендилска област от АМ „Струма“, но фирмата ще бъде санкционирана. Въпреки всичко ние сме спазили нормативните срокове“, заяви председател на УС на АПИ, цитиран от "Фокус".

Глосов подчерта, че е направено всичко възможно пътищата да бъдат проходими.

Той добави, че на АМ „Хемус“ товарни автомобили са си позволили да навлязат в зона, забранена за тях, заобикаляйки знаците, след което съответно са били санкционирани.

„Вчера и на АМ „Хемус“, и на АМ „Струма“ бяха задръстени аварийните ленти и се наложи служители на пътноподдържащите фирми да молят един по един шофьорите да се изместят, за да минат снегорините“, коментира Глосов. Той призова щофьорите да се движат с автомобили с хубави гуми, които са пригодени за тези условия и ако има възможност да не тръгват на път в такава обстановка.

Ще направим всичко възможно приложението LIMA да бъде подобрено и да бъде съвместимо с тол-системата, каза още на брифинга след откриването на лот 3.3 от АМ „Струма“ той.

И уточни, че приложението LIMA непрекъснато дава проблеми, тъй като много бързо се развиват технологиите в мобилните услуги и трудно може да се наваксат измененията в софтуерите.

Инж. Глосов допълни, че от АПИ имат забележки към доставчика на приложението, тъй като реакцията му относно новите технологии е много бавна, но ще опитат да поправят това.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
1
batkojoro (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5103 | Одобрение: 2228
И аз обяснявам на дядо си че при 10см сняг затварят пътищата а той, стана час и половина се превива от смях. Моля ви спрете да говорите глупости че ще уморите човека!
19
4
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127317 | Одобрение: -1848
Ти пък какво знаеш за САЩ бе, паткан......? Около Ню Йорк през 1996 валя сняг три седмици без прекъсване и ЧАСТНИТЕ снегорини вървяха през миля денонощно.....Бях в Колорадо през зимата 3 месеца и не видях затворен път.....! Ай скрий се, че смърдите всички там некадърници крадливи......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама