Шефът на Гугъл: Интернет ще изчезне

23.01.2015 / 11:31 4

Председателят на борда на директорите на компанията "Гугъл" (Googlе) и един от най-богатите предприемачи в света, Ерик Шмид, смята, че интернет в сегашния му вид ще изчезне.

Това мнение изрази Шмид в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, съобщава ТАСС.

На въпрос какво ще е бъдещето на глобалната мрежа, той каза: "Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате", обясни той. "Това ще стане постоянна част от вашето присъствие", обобщи Шмид.

"Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променя, или ще се промени редът на доминиране или лидерството - наричайте го така, както искате - заради появата на мобилните приложения за смартфони", каза Шмид. "Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго освен суперкомпютри", продължи той, цитиран от 24chasa.bg.

"В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", каза директорът на Google.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Кубрат (преди 4 години)
Рейтинг: 272 | Одобрение: 42
Прав е човекът. "Матрицата".
1
1
KrasenM (преди 4 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Гугъл няма нужда от реклама ;)
5
3
Losh (преди 4 години)
Рейтинг: 41319 | Одобрение: 11484
Пълни глупости са това , прави си реклама на гоогъл за да може да се ползва още по масово ! ! !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама