Шефът на КЕВР: Цената на природния газ ще се повиши с 4% от 1 януари

06.12.2018 / 17:28 4

Снимка Булфото, архив

Повишението на цената на природния газ ще бъде около 4% от 1 януари 2019 г. Това каза председателят на КЕВР доц. Иван Иванов по време на заседанието на Постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността на КЕВР към Комисия по енергетика, където се проведе дискусия за цената на природния газ, пише Пик. 

„На 10 декември „Булгаргаз“ е длъжен да предостави своето заявление в комисията относно предложението за цена на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. Като изхождам от предварителната прогноза, която „Булгаргаз“ направи и публикува на своя сайт един месец по-рано, на 10 ноември, съгласно която се очаква повишение на цената на природния газ с 4,98 % и като отчитам спадащите цени на суровия петрол на международните борси от 10 ноември до момента, считам, че повишението на цената на природния газ ще бъде около и под 4%. Като разбира се „Булгаргаз“ има отговорността да ни представи своите изчисления, които ние ще проверим“, допълни доц. Иванов.

„2018 г. се оказа с твърде променливи цени на природния газ на международните пазари преди всичко с променящи се цени на суровия петрол и оттам неговите деривати. Известно е, че дериватите на суровия петрол участват във формулата за изчисление на цената на природни я газ. Известно е, че дериватите на суровия петрол участват във формулата за изчисление на цената природния газ.

Съгласно договора между доставчика „Газпромекспорт“ и „Булгаргаз“ на всяко тримесечие се актуализира цената на природния газ по формула, която участва в този договор.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
.. (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоест, ГЕРБерастите ще ни одерат кожата още малко, и ще дадем още някой лев в повече на Бойко на авера - неофашиста Порошенко !!
2
0
николай (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тая комисия е време да се закрие-тя е създадена уж да се бори с монополите, които са под удара на европейските закони демек вярно че имаме Монополи ама имаме и държавна структора да ги контролира-закривайте комисията и монополите ще станат под пряк контрол от ЕК  а не от някъкъв  иванчо Иванчев мижитурков!!!
4
0
много им стана (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Подготвят ни от далеч.
3
0
mathur (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
...така,че колкото По-рано разкараме КРАДЛИВАТА герберска сган ще е по-добре..
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама