Шефът на КЕВР: Цените на тока и парното няма да се пипат в следващите три месеца

27.09.2021 / 17:48 4

Снимка Булфото

Шефът на КЕВР обяви новина, която всички искаха да чуят.

Съгласно Закона за енергетиката цената, която в момента е цена на електроенергията за бита, както и цената на топлинната енергия, се определиха на 1-ви юли тази година. Законът изрично разрешава актуализация на тази цена след изтичане на 6-месечния срок, което за битовите потребители означава, че в следващите три месеца цените на тока и на парното ще останат непроменени. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на брифинг в Министерски съвет.

,,Относно това каква ще бъде корекцията, която ще нанесем в нашето решение, което трябва да влезе в сила от 1-ви януари трябва да отбележа две неща. Първо, за момента има голяма волатилност – движение на цените както на международните борси, така и на българската електоенергийна борса'', допълни той.

Както КЕВР, така и служебното правителство още от ноември ще се постараем и ще достигнем до определени решения, които да намалят увеличението на цената както на електрическата, така и на топлинната енергия. Това Комисията го е правила винаги, ще го направи и сега. Има само два фактора, които ние не можем да променим. Това е цената на въглеродните емисии, които се търгуват на платформата в Брюксел, и цената на природния газ. Ако цената на природния газ бъде намалена, това ще намали цената и на топлинната енергия, и на електрическата енергия, разясни още Иванов.

,,Ще разгледаме всички мерки, ще преценим техния ефект и ще вземем най-доброто решение за гражданите на България'', увери в заключение председателят на КЕВР, пише Novini.bg.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
:) (преди 2 месеца)
Рейтинг: 30136 | Одобрение: 7911
Обаче след 3 месеца - 300% увеличение, все пак трябва да наваксаме. ;) 
0
0
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 44233 | Одобрение: 3293
Досега ги повишавахте веднъж в годината Сега започвате на тримесечие Браво нещастници Какво работите там в КЕВР и как си изкарвате високите заплати
Истината преди всичко
3
1
ССС (преди 2 месеца)
Рейтинг: 761 | Одобрение: 126
На бай Иван мандата му изтече преди година. Чудно защо още не е назначен друг председател. Отдавна е милионер само от заплати. Не говоря за сус пай от Булгаргас, Петрол, Топлофикация и другите хидри. Противен и мазен интересчия. ВЪН!!!
Който лъже, на въже.
0
1
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 7998 | Одобрение: 68
Този дъртия гнусляк няма ли вече да го хване КОВИД-а, та да зарадва цялото българско човечество?....Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама