Шефът на "Пътен контрол" обяви две много големи изненади за шофьорите!

05.07.2017 / 16:22 13

Снимка: "Петел"

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор „Пътен контрол“ в отдел „Пътна полиция“ Росен Рапчев пред БНТ, пише Блиц.

„Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място“, обясни Рапчев. Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят. Статистиката на МВР показва, че едва 30 на сто от глобите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно поради тази причина ще са и крутите мерки. По думите му всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които шофират без книжка или под въздействието на алкохол или наркотици. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до сваляне на номерата на колата тъй като тогава собствениците на автомобилите са шофирали лично. Рапчев допълни, че скоростта и агресивните водачи са основна причина за произшествията по пътищата. За целта пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по магистралите и при наличието на подобно нарушение шофьорите ще бъдат „демонстративно изкарани от пътя“. Масовите проверки ще се извършват основно с началото на летния сезон, когато много хора предприемат пътувания до морето дори за уикенд. За това и акциите ще са предимно по магистралите. Така при засечен нарушител автомобилът му ще бъде отбиван в определените за почивка места. Там ще бъдат направени обстойни проверки на водачите, пътниците и дори багажа им.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
3
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 113053 | Одобрение: 5878
A сега вече избиха рибата.......! Искахте демокрация , ето ви демокрация.......по ГЕРБерастки ! Нарочно не гонят престъпниците и циганите , за да ви газят , ограбват и малтретират........Утре ще претърсват пътниците  , а после идва ред и на брутално проникване в домовете ви......Хора , осъзнайте се ! Фашизмът идва !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
0
xXx (преди 2 години)
Рейтинг: 31614 | Одобрение: 12524
И какво нарушение е извършил пътник който има не платени фишове, че ще му вземат книжката дори и след като не е водач в момента, редно е да му дадат фиша ако има такъв и да го предупредят да си го плати иначе при спиране за проверка при шофиране на превозно средство от НЕГО , ще му бъде взета тогава книжката. Всичко друго си е чист рекет и тормоз. По света няма такива неща парите веднага  ти се дърпат по електронен път от сметката или ти се спират от заплатата.  ПО тая логика  КАТ може да почнат и велосипедисти да спират и да ги проверяват за фишове като шофьори и да им вземат книжките или да им искат директно рушвети, нищо не пречи и на пешеходци на минат.
15
0
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
И как ще проверяват документите на пътниците?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама