Шефката на ДКЕВР: Трябва да има увеличение на цената на електроенергията

28.01.2015 / 11:45 17

Трябва да има увеличение на цената на електроенергията. Поскъпването обаче няма да се случи през първите месеци на годината. Това обяви в ефира на БНТ председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова, пише iNews.bg.

По нейните думи това вероятно ще стане от 1 юли 2015 г. Преди да се пристъпи към такава стъпка първо ще бъдат изискани точни разчети на ЕРП-тата.

Що се отнася до проблема с клиентите на Енерго-Про, които са получили две сметки за ток този месец, тя коментира: "Ситуацията с двойните сметки е спокойна, имаме само 9 жалби. Трябва да се смени методиката на отчитането".

Междувременно във вторник (27 януари) депутати от парламентарната комисия по енергетика обсъдиха възможността да внесат нови промени в Закона за енергетиката, с които да не се стига отново до необосновано високи сметки за ток.

"При дружествата ЧЕЗ и ЕВН няма проблеми със сметките за ток за януари, но сме ги поканили да ги изслушаме. Клиентите на Енерго-Про са получили две сметки с един и същ падеж и макар че отчетният период е спазен, реално се е получило плащане наведнъж на енергия, потребена за 51 дни, а това няма как да не направи впечатление на хората", каза при откриването на заседанието председателят на комисията и депутат от ГЕРБ Делян  Добрев. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
2
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 306448 | Одобрение: 45158
трябваше да се случи това , за да изкристализира народния гняв и българина да разбере най-сетне , че е крайно време да се грабнат тоягите.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
2
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
То си се очаква понижаването на горивата да ни го изкарат по 2 отзад . . . на пролет дръжте се всички на масата защото ще има повишаване цените на това , заради нещастниците които ни управляват . . .
8
0
някоя си (преди 8 години)
Рейтинг: 18 | Одобрение: 8
На къде повече ?
18
1
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Пипай пиай, цената, после ще ядеш шамари от народния гняв
Повече за мен тук Ключодържатели
19
0
Iliyan (преди 8 години)
Рейтинг: 352 | Одобрение: 237
Кога 1 път ще кажат - трябва да намалим сметките и да вдигнем заплатите?! Писна ми от 15 години всички сметки и консумативи да се са вдигнали със повече от 100% , а заплатата да е същата..Тоя ток го вдигат през 3 месеца..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама