Шефката на Световната банка Кристалина Георгиева се завърна и установи: Сега в България се живее в пъти по-добре!

07.12.2017 / 09:21 26

Снимка Булфото

"Старая се да се прибирам често в България - все пак тук са и дъщеря ми и внучка ми. Разказвам на детето как живеят връстниците и по света й как живеехме преди. Тя знае, че работя, за да направя живота на хората по-добър, за да могат и бедните дечица по света да могат да ходят на училище като нея. България се развива много добре. Има още работа за вършене, но трябва да се гордеем какво постигнахме през годините. Помните ли когато храна нямаше и ставахме в ранни зори да се редим на опашки за хляб и мляко? Сега живеем в пъти по-добре", това заяви гл. изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева в ефира на БТВ."Страните, които се развиват най-добре са тези, които гледат напред. България е представена на най-висока позиция в Световната банка. Ако някога, когато стъпих там през 93-та година, съм очаквала, че сега ще се върна начело на тази банка, никога нямаше да повярвам", спомня си тя.

Относно решенията за коридор номер 8 Кристалина Георгиева, коментира така: "Има 3 пречки - много от пунктовете са тесни, по пътя има места, които не са ремонтирани и бавят движението и най-важното да използваме високите технологии. Идеята е да премахнем тези пречки. Вместо за 6 часа - трябва да се пътува за 3"

"Ние трябва да се интегрираме в този район - Балканите. Нашия регион има уникалния шанс да бъде мост и трамплин за своите съседи. Ние даваме година внимание на ЕС върху Балканите и това е много важно. Смятам, че Председателството на България разрешава, както външни, така и вътрешни проблеми. То дава възможност на всяка страна да покаже най-доброто от себе си.", категорична е тя, цитирана от Блиц.

Относно отношенията си с премиера Борисов тя разказа: "Срещнахме се с г-н Борисов. Моето мнение и неговото съвпада съвпада. Казахме си, че сега е уникален шанс да се обърне внимание на Западните Балкани. Трябва да се стараем да говорим колко е важно да се интегрираме. Борисов много помъдря през тези години. Вече знае колко е важно нашето бъдеще да се свързва с това на съседите. Той слуша, помни и когато информацията му е полезна - тя е там. "

По темата с Бюджет 2018, лидерът на световната банка заяви, че той показва, че вече можем да се редим на опашката за еврозоната. "Политическото решение да влезем в чакалнята може да се вземе много бързо. Времето от влизането в чакалнята до влизането в самата еврозона е от порядъка на 3 години. Ние можем да влезем в чакалнята още догодина.", твърди Георгиева. Според нея България е готова и за влизане в шенген.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Ела във форума (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сталинке, що не си ЕПМайна?
2
1
ина (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тая Госпожа си няма и хабер как живеят хиляди хора в България с доход 460 лв а  да не говорим за пенсионерите с 200 лв ,В нашата държава живеят добре циганите които не плащат нищо ,а пък получават солидни социални помощи ,Защо след като се живее добре според нея почти не останаха млади хора ,защо хиляди мади хора са без работа и т, н 
0
0
vessi (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да попита обикновените българи как точно живеят.Ситият на гладния не вярва.
0
0
kalinaka (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
G-jo Kristalinke! Tova e meko kazano tzinizum! Skrii se niakude i ne se pokazvai! Ne samo che si smeshna ami si i prosta!
1
0
Аспи (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Когато българите се завърнат от чужбина тогава ще повярвам че в България се живее добре.
9
0
бакалова (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тая явно не е чела официалната статистика на НСИ, че 72% от българите живеят с по-малко от 314 лв. на месец - прага на бедността за тази година!
8
0
Пенчо Пенчев (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гадна, долна, крадлива и лъжлива вещица!!!!!  Мамка ти, гадино!!!!!
1
8
Мина (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво!
14
0
Very Important (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То ако ставаше само с приказки народът нямаше да измира и да намалява, нямаше да бяга зад граница, за да оцелява биологически, нямаше да се срамува да се зове българин, заради това, че е срината ценностната му система, нямаше да назовават родината му Чалгария, в която се счита за нормално хвърлянето на гюбеци в училищата или пък се подлагат на съмнение и низвиржение гениални личности, хора на духа като Левски, Вапцаров и т.н.
15
0
ВЪЗМУТЕН (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КУЧКА МРЪСНА
14
0
Варненец (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Права е жената! Живее се по-добре в БГ, ако печелиш в Европа! Шеф на Световна банка, Евродепутат в Брюксел, посланик в Европейска държава и т.н. т.н. .......  -"Ние трябва да се интегрираме в този район- Балканите"! Георгиева прочети малко история Ние Българите сме в този район! Само бля,бля,общи приказки! За 30 години поне пътища и магистрали да бяха направили.
22
0
khm (преди 10 месеца)
Рейтинг: 39337 | Одобрение: 15647
Да, ставахме за да се наредим на опашка, но имахме пари за да си ги платим. А не като сега, да броим стотинките и да се чудим за какво ще ни стигнат. За това какво качество хляб и мляко купуваме понастоящем, даже не ми се отваря дума. Някои безспорно живеят по-добре сега, но това са ония, които крадоха до безобразие. Редовия народ живее категорично по-зле.
24
0
yordan (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
обедняла е идва да открадне нещо
18
0
БАЙ КРЕТЕН (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ходила е на бат БОЙКО И НА ЦВЪЦ ,на гости и от там вади заключението :във България се живее в милиарди по-добре....
24
0
Гражданин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да, редяхме се, но за истински хляб и мляко, а сега се тъпчем с отрови!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Но ти няма как да знаеш как живее Народа Български, понеже си от другата страна, с изедниците му. 
30
4
kris (преди 10 месеца)
Рейтинг: 136844 | Одобрение: 51579
Кенефа пак преля......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
23
1
аз (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
едни и същи мутри от 2000 година  един няма дето да дава вид на честен и с харизма да води и представя народа  и туй са 100 човека барабар с олигарсите..хората управляват градове с по 30 милиона жители ние тука оствавихме 100 човека да унищожат населението на България..еаси тъпото село сериозно
17
0
555555555 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Иска да каже в София
1
5
вд (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
благодарение на тебе
23
2
Глупости (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това въобще не е вярно.
28
2
Бай Уй (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В сравнение със Сомалия
7
13
fena3000 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 1849 | Одобрение: 319
Да, сигурно е по-добре от преди 20 години.
24
1
суджук за герб (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Има нещо гнило тук??? Герберастите "активираха" всичките си скрити лимонки:Царя,гореспоменатата госпожа Кристалинка ?????
25
1
партизанин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кристално нагло изказване.Както и някои други такива изказвания,пак от нея.
36
1
ама наистина ли ? (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Точно тя ще ми каже ,как по добре живея сега -Всичко има яма няма с какво да го купим ,зя разлика от нея
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама