Шефове на общинските болници и поликлиники във Варна умуват рецепта срещу загубите на пари и лекари

12.01.2017 / 12:16 4

илюстрация Булфото

Варна се нуждае от актуализирана стратегия за развитие на общинското здравеопазване. Около това мнение се обединиха участниците в работната среща с ръководителите на общински лечебни заведения, инициирана от председателя на здравната комисия към Общинския съвет доц. Антоанета Цветкова.

На срещата беше обсъдено състоянието на общинското здравеопазване и възможните стъпки за преодоляване на трудностите. Загубите заради неосигурените пациенти и текучеството на кадри са само част от проблемите, с които се сблъскват варненските болници и диагностични центрове с общинско участие.

Управителите на лечебните заведения се ангажираха в рамките на месец да изготвят конкретни предложения за реформиране на общинското здравеопазване, които ще бъдат дискутирани на нова среща. Ще бъде сформирана и работна група, която ще обсъди мерките за подобряване на здравеопазването на местно ниво.

Участниците в срещата се съгласиха, че оздравителен ефект ще има осигуряването и задържането на добри екипи, модернизирането на апаратурата и сградния фонд, профилирането на дейностите в отделните лечебни заведения, както и възможността за привличане на средства по европейски програми. Според представителите на лечебните заведения добре би било да се изгради по-тясна връзка с Медицинския университет. Предложено бе също да се създаде общинска програма за социално слаби и неосигурени пациенти, която да покрива част от загубите на здравните заведения от хората без здравни осигуровки, както и скринингова програма за профилактика на онкологичните заболявания.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Ето ви предложение: (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Плащате ми ПОЛОВИНАТА на това, което получавам В Германия и се връщам с най-добри и почтени намерения. Мразя корупцията от всякакъв вид и не слугувам на Фармафията. От такива като мен страната може да спечели много!
6
0
Отче Нафърфорий (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сетиха се да умуват за хората, които те самите изгониха. Вълната на заминаващи специалисти започна още преди 5-10 г , но тогава си затвориха очите за проблема. Просто тук не остана кой да им работи за мизерните заплати и сега си търсят нови балъци.
Рейтинг: 43764 | Одобрение: -421
То след новогодишните на много места не им излизат сметките и най-вече на лекарите !!!Усмивка
0
0
Бла Бла? (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нещо конкретно?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама