Шофьор, който се ядосал на моторист и го блъснал, остана без книжка за 4 години. Получи и условна присъда

09.10.2015 / 10:58 10

Снимка: Булфото, архив

Варненският окръжен съд призна 31-годишния Калоян Марков от Варна за виновен за умишлено причиняване на средна телесна повреда на пътя. Присъдата е "лишаване от свобода" за срок от 3 години, отложена с 5-годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от 4 години, съобщават от институцията.

На 29 април 2014 г. при управление на лек автомобил във Варна Марков нарушил правилата на Закона за движение по пътищата, като осъществил маневра наляво, за да премине в друга пътна лента и така създал опасност за друг участник в движението– 20-годишният мотоциклетист Станислав Добрев. Калоян Марков извършил маневрата без да се съобрази с неговото положение, посока и скорост на движение. Поводът за поведението на водача на лекия автомобил бил раздразнение, че мотоциклетистът го е прередил на кръстовището, преди светване на зелена светлина. В хода на съдебното следствие се събраха нови доказателства, поради което прокуратурата промени обвинението си. Бе доказано, че водачът на мотоциклета е продължил движението си в средната лента след светофарната уредба, където бил застигнат от лекия автомобил, управляван от Марков, който умишлено ударил лакътя на 20-годишното момче със страничното си огледало. Последвали ответни действия и от мотоциклетиста – той ритнал с крака си автомобила. В края на кратко преследване подсъдимият пресякъл пътя на мотоциклета и водачът му загубил контрол върху управлението. Съдът определи, че шофьорът на лекия автомобил е причинил умишлено средна телесна повреда на мотоциклетиста, довела до трайно затруднение в движението на десния му горен крайник за месец и половина.

Присъдата на ВОС може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
anton78 (преди 8 години)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
Абе хора кви ги приказвате беособенно тоя тъпанар с никнейм zakluch слушай  сега мойто дете за да се пазят мотористите   самите те трябва да спазват закона разбра ли та чак тогава няма да има донори и т.н имам кола имам и мотор значи тоест миксерче имам та когато го карам спазвам правилата за движение и те уж ме пазят но като има пред мен 10 коли и аз с миксера искам да съм пръв ела та гледай тогава е проявява тази агресия в шофьорите щото така не се спазват правилата айде бъди жив и здрав
0
2
Kasparov (преди 8 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
А след убийството на ученичката в Пловдив, гръцкия студент най-вероятно продължава да "джитка" с някоя друга мощна кола. Просто нашете правосъдие е под всякаква критика - и по-специално корумпираните съдии.
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
4
2
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Получил си е заслуженото, дано сега му уври главата. Независимо кой прав, кой крив - това си има органи за да се установи - подобна саморазправа е недопустима. Всеки ден всеки шофьор, независимо на двуколесно, или четириколесно, се ядосва на други шофиращи около него. Дай да почнем да се трепем по пътищата нарочно. Щото малко мрат всеки ден при злополуки...
5
8
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Крайно врмее е да започнат да се пазят мотоциклетистите!
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама