Шофьори: Отказаха ни отстъпката от 25 стотинки за гориво

11.07.2022 / 21:46 2

Снимка Булфото

Голям скандал е на път да избухне заради отстъпката при зареждане на литър гориво.

В първите дни, откакто е в сила отстъпката от 25 стотинки за гориво, зрители сигнализират, че тя им се отказва.

На бензиностанция в Асеновград отказват да таксуват с отстъпката, ако зареденото гориво не бъде платена в брой. Проверяваме и още на колонката служител ни обяснява, че карти не приемат. Потвърждават го и на касата. Такава практика обаче никъде не е записана.

„Дали ще бъде кеш, или с карта, това няма значение. Помощта би следвало да бъде отпусната“, заяви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пред БТВ.

Експерти за отстъпката от 25 ст. за гориво: Би могло да мине по по-проста схема

За проблеми сигнализират и собственици на лизингови автомобили.

„В наредбата не пише лизинг или не лизинг, пише категория автомобил и се издава на частно лице и щом не е товарен няма проблем“, заяви управителят на бензиностанция Юлиан Вълчев.

Трябва да знаете, че ако сте решили да заредите на бензиностанция за самообслужване няма да може да се възползвате от държавната помощ от 25 стотинки, пише Novini.bg.

Потребител в социалните мрежи разказва, че отстъпка му е отказана при зареждане на мотора.

„След като заредих бензин и пожелах да се възползвам от компенсацията от 25ст. за "дву- или триколесни мотопеди или мотоциклети от категория L" ми беше отказана под претекст че в талона ми е записано категория L3“, разказва Николай Василев.

„Държавната помощ важи за всички моторни средства категория L и в този смисъл всички рокери са добре дошли на обектите ни да заредят своите мотори“, добави Бенчев.

От газовата и петролна асоциация отчитат, че забавяне в обслужването по бензиностанциите няма.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
1007 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
По-голяма простотия не можаха да измислят !!!
7
6
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Всичката им работа на Простокировците е мацано дупе с тикви. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама