Шокиращи подробности за опита на продажба на 9-годишното момиче във Варна

07.03.2019 / 07:47 2

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Сигнал в Закрила на детето е получеен в неделя на 3-ти март от полицията. Жена от регион Добрич е отишла в полицията с шестте си деца, за да получи закрила

Анна Конукова от Закрила на детето

"Майката в началото търсеше къде да отседне с децата, беше безпомощна, беше й предложен кризисния център, който е с малък капацитет, но въпреки почивните дни екипът на центъра направи всичко възможно на жената да й бъде осигурено нормално ежедневие. Жената е била системно насилвана. Тя си е тръгнала от семейството след скандала с мъжа, с който живее на семейни начала. Петте й деца са от него. Поводът да напусне е, че най-голямото момиче трябвало да бъде продадено, или да бъде дадено някъде с цел брак, според мъжа й. Майката не била съгласна, беше притеснена, не искаше това да се разчува публично, въпреки че това се знае, че се прави в етническия етнос. Няма индикации децата да са получавали домашно насилие. Детето не знае причината да напуснат, то е най-голямото и разбира, че се е случило нещо, за да се изнесат", коментира Анна Конукова от "Закрила за детето".

"В кризисния център психолог ще работи с децата и майката. При всички случаи те са преживяли насилие, дали физическо или психическо. Трудно е да намерим място за майка с шест деца. Ще има мярка за закрила. Може би ще се наложи тя да бъде настанена в звено "Майка и бебе", а по-големите дечица ще са в приемни семейства. Търсим помощ от роднинския кръг", добави още тя.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
0
gradevv (преди 3 години)
Рейтинг: 3141 | Одобрение: 1621
Не знам, защо се дава толкова гласност на това, след като при циганите си е нормална практика. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама