Шпикован джолан с картофи
Необходими продукти:
свинско месо - 1 джолан
картофи - 1.2 кг млади
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
универсална подправка - 3 с.л. пикантина
червено вино - 2 ч.ч.
горчица - 3 с.л.
чесън - 1 глава
черен пипер - 10 зърна
Начин на приготвяне :
Месото се намазва с горчица. По него се правят хоризонтални и вертикални леки разрези, като в образувалите се цепнатини се поставят парченца чесън и черен пипер.
Месото се посолява с подправките и се оставя на хладно за 1 час. След това се премества в намазнена тавичка и се залива с половината вино. Покрива се с фолио и се пече близо 60 минути на 200 градуса.
През това време картофите се измиват. След като са млади, няма нужда да се белят, а само се изчеткват добре и се нарязват на едро.
Морковите и лукът също се почистват и се нарязват. Тавата с месото се вади, фолиото се премахва и зарзаватът се добавя в тавата.
Яденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути.
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!