Шпикован джолан с картофи

13.11.2015 / 11:28 1

Необходими продукти:

свинско месо - 1 джолан

картофи - 1.2 кг млади

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

универсална подправка - 3 с.л. пикантина

червено вино - 2 ч.ч.

горчица - 3 с.л.

чесън - 1 глава

черен пипер - 10 зърна

Начин на приготвяне :

Месото се намазва с горчица. По него се правят хоризонтални и вертикални леки разрези, като в образувалите се цепнатини се поставят парченца чесън и черен пипер. 

Месото се посолява с подправките и се оставя на хладно за 1 час. След това се премества в намазнена тавичка и се залива с половината вино. Покрива се с фолио и се пече близо 60 минути на 200 градуса. 

През това време картофите се измиват. След като са млади, няма нужда да се белят, а само се изчеткват добре и се нарязват на едро. 

Морковите и лукът също се почистват и се нарязват. Тавата с месото се вади, фолиото се премахва и зарзаватът се добавя в тавата. 

Яденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути.

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
KrasenM (преди 9 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Аууууу.. джолан пък не съм ял от 100 години...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама