СУ „Димчо Дебелянов“ първи на спортния празник "Бързи и сръчни"

06.12.2017 / 09:36 2

Над 80 деца от седем училища от Варна на възраст 7 години взеха участие в спортния празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 5 ноември /вторник/ от 15.00 до 16.00 ч. вмногофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел дапопуляризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ЧОУ „малкия Принц“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Иван Вазов“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Димчо Дебелянов“ с време 2,31,76 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за  ОУ „Иван Вазов“ с 2,36,98 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“.

Награждаване на победителите с купи, медали и грамоти, осигурени от общината извърши г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“. А всяко дете участник и ръководител бяха наградени с тениска от проявата.

Финалните състезания от веригата за ученици от първи до четвърти клас ще се проведат през пролетта на 2018 година.

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Пепи (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво на децата!!! Въпреки подигравката към училището от община Варна децата показват добри резултати.
1
0
Пепи (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво на децата!!! Въпреки подигравката към училището от община Варна децата показват добри резултати.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама