СЗО: След пандемията ни чакат бедност, глад, неравенство, болести и изменение на климата

14.12.2021 / 13:10 6

Снимка: Pexels

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус предупреди за сериозни проблеми за човечеството след края на COVID пандемията.

Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, болестите и изменението на климата. Това съобщи генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус.

По време на реч на 10-та глобална конференция за превенция на здравето в Женева, той призова правителствата да "насърчат икономическия растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата".

"Когато пандемията приключи, ще се изправим пред много по-страшни предизвикателства отколкото преди нея: бедност, глад, неравенство, болести, болести, изменение на климата", каза ръководителят на СЗО.

Според Гебрейесус "пандемията показа, че ако здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск". В тази връзка е необходима "фундаментална промяна" във възприятието за стойността на здравето. Икономическият растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, трябва да бъде "насърчен".

Шефът на СЗО вярва, че държавите трябва да се стремят всеки да има достъп по здравни услуги, като това човешко право е крайъгълният камък на социалната, икономическата и политическата стабилност.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Много ви благодаря Това го знаем и то отдавна
Истината преди всичко
2
5
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Блазе не, много "оптимистична" прогноза.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама