Събев: Има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша

14.05.2022 / 14:59 0

Снимка: Булфото

Министърът на транспорта Николай Събев беше категоричен, че има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша. Той заяви, че срещите му с превозвачите не са спирали. Това става дни преди серията протести в София, сред които и недоволството на превозвачите, като преговорите между тях и министъра на транспорта продължават, съобщава "Нова телевизия". 

„Министерството на финансите ще излезе следващата седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтересованите страни. Той има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Ще има мерки, нека да ги видят - според мен ще са доволни”, каза той.

Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русе, обяви още министърът на транспорта и съобщенията. „Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, посочи той.  

„Има достатъчно сигнали, които са подадени от „Боец”. Във връзка с публикациите на „Юнион Ивкони” помолих да излезе днес съобщение от Министерството на транспорта и съобщенията, в което ще са описани сигналите на „Боец” и ще имаме информация, че работим по тях. Няма нищо случайно, ние работим по тези и други сигнали”, заяви още Събев.

По-късно от транспортното министерство съобщиха, че е в ход проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на "Юнион Ивкони". „Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, отбелязват от Министерството на транспорта и съобщенията.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама