Събират оферти за ремонта на Вълнолома във Варна до 9 май

20.04.2017 / 15:50 11

Илюстрация Булфото

До 17:30 часа на 9 май е срокът за събирането на оферти по обявената обществена поръчка за втория етап от ремонта на Вълнолома във Варна. Предложенията ще бъдат отворени ден по-късно, научи Moreto.net.

Реконструкцията ще обхване участък от 443 метра и ще струва 8 милиона лева без ДДС. Поръчката трябва да бъде изпълнена в рамките на 370 дни. Фирмата, която спечели конкурса ще има ангажимент да направи укрепваща и защитна берма с бронировка от тетраподи, скална маса и матраци. Ще бъдат запълнени съществуващите вълногасящи кутии със скална маса пред Вълнолома.

Изпълнителят ще трябва да монтира и нова настилка на пасарелката, свързваща Морска гара и Вълнолома. Във втория етап е включено още поставянето на нови предпазни парапети от неръждаема стомана, дълги 241 метра. Те трябва да бъдат монтирани на пасарелката между Морска гара и Вълнолома и по продължението на пешеходната зона към Фара. Предвидено е също монтирането на три нови стоманени стълбища.

Възложителят не разполага с чертежи на тетраподите, които ще бъдат поставени на мястото. За вълнозащита на подобни обекти досега изпълнителите са ползвали кофражни форми на специализирани производствени бази. Проучването на производствените възможности в различните бази, с цел изработване и доставка на съответните тетраподи или разработването на кофражни форми за тяхното производство ще е задължение на участника.

При подписването на договора спечелилата фирма ще се ангажира с гаранция в размер на 5 % от неговата стойност без ДДС.

Срокът за събиране на оферти по обществената поръчка беше удължен с един ден, тъй като предишната дата – 8 май е официален почивен ден.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
опетков (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вълноломът се поддържа и ремонтира от държавата, а не от общината, неграмотници.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Къв вълнолом, кви пет лева. Тоз капут Зам. кмета - Христо Иванов е голям некъдърник, пълен цървул.  Защо го държи още Портних не е ясно. Толкова дупки, дървета, осветление има да се прави, сега решил Ицето да лапне някой лев с Янко Станев и хоп - вълнолома. Има само за възстановяване 800 стълба на ул. осветление във Варна, града е потънал в мрак. Има да се прави санитарно сечене на всички дървета и Морската, има много опасни, който могат да паднат. Има за косене, ама ко ли им пука на наядените общинари начела с Хр. Иванов. Нека някой от журналистите, да отиде, види и заснеме всичките входни места към Варна. Простите батки от Бургас са си стегнали града въпреки че бюджета им е много по-малък от Варненския. Много има да пиша ама като имаме такъв "инджинер" от ВИК -то за зам. кмет по инфраструктурата така ще е.  По изборите Лилито обеща да го махне тоз крадлив капут ама явно като е в Софето не и е да тукашните проблеми. И накрая тоз цървул ще провали кмета, както го направиха навремето Куликов, Стоянов, Жожев, Павлов с Кирето - крадеца. 
2
0
xXx (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31706 | Одобрение: 12616
Тия хора милионите за нищо ги нямат, едни най обикновени кръпки също са милиони. А уж сме бедна страна а всичко е в милиони.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
https://www.facebook.com/events/153642018500323/
3
0
мунчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тъкмо Хидрата ще си купи и мол"Галерия" ?!
3
0
НИКИ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ОЩЕ ЕДНА КАЦА БЕЗ  ДЪНО   ОТ   КОЯТО ВСЯКА   ГОДИНА СЕ   ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ/НАШИ/ ФИРМИ.  ВСЯКА ГОДИНА ТАМ ПОТЪВАТ ПО НЯКОЛКО МИЛИОНА И ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЕДНО И СЪЩО.
1
0
Герге ле (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И на следващия ден ще бъде надраскан с драсканици
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пак няма да са достатъчни тези милиони и ще се наложи допълнително финансиране. Един и същ, скучен сценарий на филма - ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА !!!
9
1
Азът (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каква загадка?????? Кой ли ще спечели????? Ебаси смешниците...Дали има човек,който да не знае победителя а ??? Браво на държавата! 8 мил за 400 метра. Повече от половината ще са в джобовете на хидрострой- чиста пара
7
1
гларус (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Тази поръчка плаче за прокуратура.
8
1
koko (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
  kaкъв ремонт ....нали скоро го правиха и какви 8млн за 400метра вие за идиоти ли ни взимате ......
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама