Сачева: Без бюджет за следващата година, ако не се направи кабинет

19.10.2022 / 09:44 1

кадър Нова нюз

Не трябва да се приема бюджет за следващата година, ако не се конструира мнозинство и кабинет. Това коментира пред Нова нюз Деница Сачева от ГЕРБ.

"На първо място за нас са сигурността и стабилността на публичните финанси. Изглежда, че имаме консенсус с ДБ по тази тема, но ще видим дали правим едни и същи неща. Те бяха част от управлението, в което се случи кризата с публичните финанси, затова днес, ако трябва да се приеме бюджет без никакви нови политики, той би бил с 15 млрд. дефицит. Лихвите по нашите дългове ще нарастват и ще стигат до 2 млрд. лева. Това са две магистрали "Хемус" - провал на финансовата политика", категорична е Сачева. 

По думите ѝ има финансова нестабилност. "Тя води до това, че няма дори желаещи да дадат дългове на България, а ако има, са на високи лихви. Сачева коментира и желанието за правосъдна реформа на ДБ. "Без ГЕРБ не може да бъде направена такава. Ние сме против да се говори за личности, искаме да видим целия план на ДБ. Ние сме "за" съдебна реформа", подчерта тя.

Според нея редовен кабинет не може да е базиран на безпринципни и механични мнозинства. "Той трябва действително да осигурява стабилност на публичните финанси и да бъдат приети законите, които са свързани с Плана за възстановяване", посочи Сачева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
12321 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 27471 | Одобрение: 6801
Какво го мислиш догодина - ти си до Коледа

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама