Сачева обяви: Бюрата по труда ще работят извънредно, за да изплащат пари

21.01.2021 / 20:32 2

снимка Булфото

Бюрата по труда ще работят извънредно до края на месеца. Причината е да бъдат изплатени навреме всички полагаеми обезщетенияна затворените бизнеси

Това съобщи министъра на труда и социалната политика Деница Сачева чрез профила си в социалната мрежа Фейсбук, цитирана от dunavmost.com.

"Служителите на Агенцията по заетостта ще се включат освен в обработката на получените при тях документи, но и на служебно пренасочените от бюра по труда с по-голяма натовареност. Забавянето в изплащането е както заради големия брой заявки,  така и заради множество пропуски или грешки в подадените от работодатели и работници документи, включително в данните за банковите им сметки.  Апелираме към тях да проверяват старателно за пълнотата и коректността на документите, които входират в Агенцията по заетостта, за да бъдат обработвани и изплащани по-бързо дължимите суми.

До момента сме получили заявки за компенсиране с по 24 лв. на ден на 40 920 служители, като на част от тях вече са платени 3 084 000 лв.

От февруари започва приемът на документи за компенсации на пуснатите в неплатен отпуск през януари. Те вече ще бъдат в размер на 75% от осигурителния доход на съответния човек. Документите се разглеждат от комисия в срок до 10 работни дни след подаването им, а резултатите се обявяват до 2 работни дни след взимане на решението. Това означава, че първите плащания по новия дизайн на мярката ще стартират в средата на февруари."

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 339177 | Одобрение: 54362
Чудя се дали Сачева е гледала "На всеки километър" и щях да и кажа : Хей, Сачева, вие сте на всеки километър бе, когато се сетих, че всъщност герберасите са на по-гъЗто на някои места.....там дето са кинтите....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
2
tzokov (преди 3 години)
Рейтинг: 2532 | Одобрение: 932
Бйрата по труда Дай боже АМИН.
atanasov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама