Съд във Варна наложи 1000 лева глоба за побой на шофьор на линейка

19.05.2023 / 16:53 0

снимка "Петел"

Районният съд във Варна призна за виновен 38-годишен мъж за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице – шофьор на специален автомобил /линейка/, при изпълнение на службата му като служител от екип на Център за спешна медицинска помощ.

Инцидентът възникнал вечерта на 4-ти декември 2020 г. в село от община Аксаково. Екип на ЦСМП – гр. Варна се отзовал на подаден сигнал чрез тел.112 от подсъдимия по повод влошено здравословно състояние на едно от децата му. Под влияние на употребен алкохол, подсъдимият започнал да се държи неадекватно, да създава пречки и отправя клетви по адрес на медицинското лице, поради което бил помолен да излезе извън
жилището. Навън подсъдимият насочил агресията и обидите си към шофьора на линейката, опитал се да свали очилата и маската му, след което с юмрук го ударил в областта на корема. Последвал и втори удар, който бил директно възприет от излизащия от къщата лекар и веднага бил подаден сигнал за случващото се на спешния телефон.

В резултат на пострадалия, в качествотому на длъжностно лице и при изпълнение на службата му, била причинена лека телесна повреда.

38-годишният подсъдим е неосъждан. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе осъден да заплати и сторените по делото разноски. Решението на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама