Съдът: Един от убийците на Балтов никога не е бил в ареста

30.12.2014 / 18:17 5

Светлозар Стоилов, един от осъдените за убийството на Стоян Балтов, никога не е бил задържан под стража, съобщиха от Софийски градски съд. Софийска градска прокуратура му е наложила първоначална мярка за неотклонение „парична гаранция”, при наличието на която и делото е било внесено в съда, пише "Пик". 

Съдия Петя Крънчева от СГС е изменила мярката за неотклонение „задържане под стража” в „домашен арест” единствено и само по отношение на Вили Георгиев, а апелативният съд се е съгласил с това. Мярката за неотклонение на Александър Данаилов, е била изменена от „задържане под стража” в „домашен арест” от съдия Андрей Ангелов от СГС. В последствие определението е атакувано пред Софийски апелативен съд, който изменя мярката за неотклонение в „парична гаранция” в размер на 6 000 лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. 

На 5 декември 2008 г. студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт в близост до дискотека в Студентски град. Делото за смъртта му започна още през 2009 година в Софийския градски съд, но беше върнато на прокуратурата за доразследване от съдия Петя Крънчева.

В крайна сметка на 22 декември тази година Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата на Софийския апелативен съд, с която Георгиев, Стоилов и Александър Данаилов бяха осъдени на по 18 години затвор. На същия ден прокуратурата разпореди тримата да бъдат приведени в затвора, но на адресите е бил намерен само Александър Данаилов, който вече е в затвора. Вили Георгиев и Светлозар Стоилов, осъдени за убийството на студента Стоян Балтов,  бяха обявени за общонационално издирване.   

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
magnit (преди 6 години)
Рейтинг: 1210 | Одобрение: 290
Просто нЕмам думи...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама