Съдът гледа делото на Сидеров за боя на летище Варна

15.10.2014 / 09:47 4

За днес в Софийския градски съд е насрочено делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на летище Варна от началото на годината.

Според юристи обаче имунитетът, който Сидеров получи, след избора му за депутат в 43-тото Народно събрание, може да се окаже проблем за началото на процеса, съобщи БНР, цитирани от OFFnews.

За да стигне казусът до съд, главният прокурор поиска и получи доброволно имунитета на националиста, буквално дни след скандала на летище "Варна".

Срещу лидера на "Атака" е повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Боят на летището беше предшестван от скандал в самолета между Волен Сидеров и други пътници.

Разследването беше проведено бързо и последва бързо внасяне на обвинителния акт, но първият опит делото да тръгне по същество пропадна, защото Волен Сидеров се оказа неоткриваем за съдебните призовкари.

Заради кандидатдепутатския имунитет на националиста процесът беше отсрочен за дата след изборите. Сега обаче той има депутатски имунитет и юристи смятат, че тъй като е новопридобит, имунитетът му трябва да бъде поискан от новото 43-то Народно събрание, а дотогава делото вероятно ще бъде спряно.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
5
krasko (преди 6 години)
Рейтинг: 7725 | Одобрение: 2720
в случая полицая надвиши правата си........като са толкова ербап ,защо полицаите са като котенца край циганските махали ,а не извадят палките за да въведат най-после ред и сигурност.....?
2
5
sv (преди 6 години)
Рейтинг: 836 | Одобрение: -4
Заслужава наказание

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама