Съдът глоби младеж, потвърдил неистински данни пред КАТ-Варна

20.11.2023 / 19:39 0

Снимка Пиксабей

Млад мъж опита да измами варненската полиция, но сметките му излязоха криви.

С глоба бе санкциониран от съда 24-годишен младеж, потвърдил неистински данни в писмена декларация пред „Пътна полиция“.

На 13 юли миналата година подсъдимият подписал и представил декларация пред Сектор ”Пътна полиция” на МВР - Варна, в която вписал невярното обстоятелство, че свидетелството му за управление на МПС е изгубено. Декларацията била подадена с цел да се снабди с дубликат от документа. В действителност шофьорската книжка на подсъдимия била отнета от компетентните немски власти, във връзка с извършено от него нарушение при управление на автомобил в Германия. Впоследствие чуждите власти препратили до МВР оригиналната шофьорска книжка на българския водач и така се установило извършеното от него документно престъпление по чл. 313, ал.1 от НК, пише moreto.net.

За потвърдената неистина в писмена декларация, Варненският районен съд призна за виновен 24-годишният подсъдим. По внесено от прокуратурата постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама