Съдът отложи делото срещу Сидеров за скандала на летище „Варна” за януари (обзор)

18.12.2015 / 00:12 1

24 часа

След продължило повече от 2 часа съдебно заседание, при което бяха разпитани свидетели на скандала на летище „Варна” от 6 януари 2014 година, СГС се произнесе с решение за неприключване на съдебното следствие и насрочване на нова дата, за да бъдат разпитани всички свидетели по случая. След като изслуша показанията на призованите свидетели и двете страни по делото, съдът взе решение да бъдат свикани за разпит още свидетели, пряко свързани с делото и определи 19 януари 2016 година като дата за следващо заседание. Разпитани бяха свидетелите: Гален Монев, бивш член на ПП АТАКА, Цанко Сотиров, пасажер от полета София-Варна, Станислав Христов, служител на МВР Варна, който е бил на летището при скандала, Даниела Кънева, също пасажер на полета, Манол Атанасов и Бахри Ахмедов – шофьори на автобусите, извозващи пътници от самолета до терминала. Според свидетелските показания конфликт между Волен Сидеров, неговите придружители и пътници в самолета е имало. Първият случай, който има отношение към делото, е възникване на словесен конфликт между лидера на АТАКА и френския културен аташе Стефани Дюмортие, при който стюардеса на полета се е намесила. Вторият случай е конфликтът в автобуса на летище „Варна” между Сидеров и Димитър Бахнев, пътувал със същия полет, за който призованите свидетели не можаха да потвърдят имало ли е физическа саморазправа между двамата. Според защитата дадените показания не са достатъчни за обрисуване на случилото се по време и след полета. СГС отложи делото заради липсата на свидетел и необходимостта от разпит на още пряко свързани със случая свидетели.

След приключването на съдебното заседание Волен Сидеров изяви пред журналисти възмущението си от работата на съдебната система. „Месеци наред съдебната система се занимава с нещо, което не трябва”, заяви Сидеров и отбеляза, че хората, които през януари са давали показания, сега не си ги спомнят. „Имаме хора, които казват, че не са си прочели протокола, с който са давали показания, при това полицаи. Имаме пътници от самолета, които в два през нощта отиват да ги вземат от вкъщи, за да дават показания. Все едно е станал терористичен акт, за да ходиш с полицай и да водиш пътник от самолета, който идва тук и обяснява, че ние сме си говорили нещо с някаква жена”, каза още Сидеров. По думите му, всичко е писано под полицейска диктовка. Пред журналисти той заяви, че много свидетели лъжат по това дело и много от тях са извикани, за да има се продиктува какво да говорят. „Все повече си личи, че тогава в нощта е бързано да бъдат събрани показания, които да ме уличат в нещо. Това дело става все по-забавно, защото все повече си личи поръчковият прокурорско-полицейски характер на делото”, допълни лидерът на ПП Атака.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Feniks (преди 8 години)
Рейтинг: 173 | Одобрение: 23
Какво се занимават медиите и съдилищата с този ненормалник. На него трябва други институции да му обърнат внимание!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама