Съдът премахна супер данъка за милионерите във Франция

31.12.2014 / 11:58 3

След като обещаният от френския президент социалист Франсоа Оланд супер данък от 75% за милионерите беше отхвърлен от съда, пренаписан и едва частица от него беше приета, той отпада окончателно и няма да бъде въвеждан отново, предаде Асошиейтед прес, цитирани от Би Ти Ви.

Вместо обявената от премиера Манюел Валс дата 1 януари 2015 година обаче, таксата ще отпадне окончателно от 1 февруари, уточнява вестник "Ле-з-еко".

Данъкът от 75% от приходите над 1 милион евро беше внесен през 2012 г. от новоизбрания президент като символ за по-справедлива политика за средната класа и с цел финансово участие на най-богатите в период на икономическа криза.

Правителството обаче така и не можа да го приложи изцяло. Текстът беше отхвърлен от Конституционния съвет - най-висшата държавна съдебна инстанция във Франция, след което беше пренаписан и приет, въвеждайки 50% данък, плащан от работодателите.

Изправено пред стагнираща икономика и нарастваща безработица, правителството преразгледа политиката си през 2014 г. и прие план за въвеждане на вноски върху работната заплата до 40 милиарда евро от 2017 г. с надеждата да стимулира наемането на работна ръка и привличането на повече инвестиции.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
444 (преди 8 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама