Съдът във Варна определи "задържане под стража" за обвинения в убийство в Дългопол

09.10.2018 / 14:12 2

Снимка: Varna24.bg

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 55-годишния Мартин П. обвинен в убийство на млад мъж, който преди години живеел с дъщеря му на семейни начала.

Припомняме хронологията според обвинението. На 6 октомври 2018 год. в здравния пункт в Дългопол е потърсил помощ млад мъж, след като е бил намушкан с нож. Малко по-късно пострадалият е починал там.

За извършеното престъпление се е предал 55-годишния обвиняем. Той  признал, че е намушкал бившия мъж на дъщеря си.

Престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

В съдебната зала, защитата на Мартин П. посочи, че той е с 96% инвалидност  поради слепота с едното око и една обездвижена ръка. 55-годишният обвиняем бил в дома си и готвел, когато бившият мъж на дъщеря му нахлул със сила и започнал да го удря и рита. Между двамата отдавна имало конфликт, тъй като убитият Стефан С. обвинявал Мартин за влошените отношения и раздялата с жена му, от която има две деца. По-възрастният мъж държал нощ в ръката си и при опит да се защити намушкал веднъж, фатално по-младия Стефан. „Мартин не е правил опит да се укрие, не е заличавал следи, дори е оставил ножа на масата и сам се е предал на органите на реда. Считаме, че правната квалификация е неточна, тъй като обвиняемият и викал и е търсил помощ, не е търсена агресия“, посочи защитата.

Варненската прокуратура уточни, че все още не е готово освидетелстването на Мартин П., за нанесените му травми от пострадалия и се надяват това да стане другата седмица. Пред Варненския окръжен съд беше представена информация и за предишно условно осъждане на Мартин П. през 2016г. за вещно укривателство, като деянието е извършено в рамките на изпитателния срок. 

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че предвид тежестта на престъплението, предходната съдимост в изпитателния срок, както и наличието на обосновано подозрение за извършване на деянието, в което е обвинен и определи спрямо Мартин П. мярка за неотклонение задържане под стража“.

Определениeто на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама