Съдът във Варна остави арестуван с три вида дрога зад решетките, даде детето му на роднини

12.09.2017 / 11:31 1

Апелативният съд във Варна потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което първоначално под стража е бил задържан привлечен като обвивяем за притежанието на амфетамини, марихуана и хероин, предназначени за разпространение.

Припомняме, че органите на реда са реагирали на сигнал и при акция на 1 септември тази година в жилището, наето от обвиняемия намерили и иззели 371 грама вещество, което при тест реагирало на хероин, 0,23 грама марихуана и почти 8 грама амфетаминопроизводни.

Съставът на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата му, с която той поиска парична гаранция или домашен арест, за да се грижи за малолетното си дете. Втората съдебна инстанция сподели всички изводи на ОС – Варна, довели до определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните в хода на следствените действия доказателства в достатъчна степен обосновават предположението, че мъжът е съпричастен към притежанието на трите вида наркотични вещества. Престъпното деяние е тежко по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години, и глоба от 5000 до 20 000 лева. Въпреки, че е оказал пълно съдействие на разследващите, и този съд намира, че е реална опасността ако обвиняемият е на свобода да извърши престъпление. Макар и с чисто съдебно минало, днес прокуратурата припомни, че той е реабилитиран по право, след като изтърпял условна присъда за наркопрестъпление.

Малолетното дете на обвиняемия е предадено на роднина, който има пълномощно да упражнява права и да полага грижи за него.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на мъжа, разследван за притежанието на амфетамини, марихуана и хероин, предназначени за разпространение е окончателно.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
липсва (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Но защо не споменават име , най малко инициали да имаше , сега ми прилича на измислена статия с измислен пристъпник .
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама