Съдът във Варна остави в домашен арест хванат с 300 дози дрога, трябвало да се грижи за децата си

07.08.2018 / 11:44 0

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение „домашен арест“, която Рафет Б. търпи като обвиняем по досъдебно производство за притежание на голямо количество наркотични вещества, предназначени за наркопазара.

 

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Рафет Б. е в ареста от 25 април тази година с определение на Окръжен съд – Варна. Той е привлечен като обвиняем затова, че притежавал близо 5 грама хероин и повече от това количество амфетаминопроизводни, разпределени в приблизително 300 дози, предназначени за разпространение. Три месеца по-късно първата съдебна инстанция е намерила основание да измени мярката на Рафет от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Основанията за това са били влошеното здравословно състояние на съпругата му и необходимостта от грижа за двете им деца.

Днес, съставът на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на обвиняемия, който моли съда за още по-лека мярка за процесуална принуда, за да има възможност да работи и да се грижи за съпругата и за децата си. Втората съдебна инстанция отново подложи на преценка високата обществена опасност на деянието, за което Рафет е привлечен като обвиняем. Голямото количество забранени от закона вещества, видът на престъпната дейност и строгата санкция на закона водят и този съд до извода, че ако търпи по-лека мярка мъжът може да извърши престъпление, да се укрие и да осуети наказателната репресия срещу себе си.

Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди втората по-тежест мярка за процесуална принуда – „домашен арест“, спрямо Рафет Б., разследван за притежание на голямо количество наркотични вещества, предназначени за наркопазара е окончателно.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама