Съдът във Варна потвърди ареста на наркопласьор

14.11.2017 / 12:31 1

Снимка: Булфото

Апелативният съд във Варна определи като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Добрич от края на м.октомври тази година, с което е била потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража“, определена спрямо Исмаил Демир. 32 годишният добричлия е привлечен като обвиняем затова, че на 26 юли тази година, в съучастие с друго лице държал с цел за разпространение марихуана и кокаин.

Пресслужбата на съда припомня, че Демир е в ареста от близо 3 месеца и половина, след като при полицейска акция в Добрич той и съучастникът му са били задържани с 220 грама марихуана и 5,3 грама кокаин.

Днес въззивната апелативна инстанция потвърди основанията на съда в Добрич, с които е отказано изменение на процесуалната мярка за принуда. Както отбеляза и прокуратурата – не се спори за наличието на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Събраните в хода на резследването доказателства и материали потвърждават този извод. Не са постъпили нови доказателства, които да разколебаят първоначалните изводи за съпричастието на Демир към разпростнанението на наркотични вещества. Апелативният съд отбеляза в своето определение, че се касае за престъпна дейност с висока обществена опасност – разпространение на наркотични вещества, извършена в един продължителен период от време. В първоинстанционният акт се посочва, че обвиняемият е безработен и явно чрез продажбата на наркотични вещества формира средства за себе си и за своите близки.

Съдът не сподели аргументите на защитата, че срокът за разследване е прекомерно дълъг и посочи, че той е удължен с още два месеца с определение на Добричкия окръжен прокурор. Продължават процесуално-следствените действия назначени са и различни експертизи. И за този съд е реална опасността Демир да се укрие или извърши престъпление. Обвиняемият е осъждан 7 пъти за различни деяния, а обремененото съдебно минало и строгата санкция на закона (от 2 до 8 години затвор и глоба) потвърждават този извод.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава законността на ареста на Исмаил Демир, привлечен като обвиняем затова, че през юли тази година, в съучастие с друго лице държал с цел за разпространение марихуана и кокаин е окончателно.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
10
plabov1080 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 51602 | Одобрение: 7487
Правилно...
plabov
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама